Sport

2014.11.06. 19:55

Az ifjúságiaknál eredményt hirdettek a Hungarian Openen: Majoros a legjobb magyar

Szombathely - A legeredményesebb magyar versenyző Majoros Bence lett a Hungarian Open ifjúsági versenyében: párosban a legjobb nyolc, egyéniben a 16 közé jutott. Pénteken csapatküzdelmek lesznek az Arena Savariában.

Horváth Erika

Az ifjúsági, U18-as korosztály egyéni és páros versenyeinek befejező játéknapján nem sokáig lehetett magyar versenyzőkért szorítani. A fiúknál csütörtökre csupán Majoros Bence maradt versenyben, miután előző nap késő este dán riválisán is átverekedve magát a 16 közé jutott. Ugyanez nem sikerült Bruckner Máténak, francia ellenféllel szemben maradt alul. A nyolcaddöntőben Majoros Bence 4:1-re kikapott a szombathelyi viadal 1. számú kiemeltjétől, a japán Ryuzakitól, aki a körverseny ranglistájának jelenlegi 8. helyezettjeként biztosan ott lesz a januári, paraguayi fináléban, ahová a legjobb 16 helyezettet hívják meg. Visszatérve a magyarokra: a szerdán a 16 közé jutott két lánynak már csak egy-egy mérkőzés jutott csütörtökön. Imre Leila és Hartrbich Leonie is román riválissal szemben maradt alul. Előbbi a verseny 2., utóbbi a 3. kiemeltjétől, Bálint Bernadettől, illetve Adina Diaconutól kapott ki. Ők játszották aztán a döntőt.

Egy magyar fiú páros állhatott még asztalhoz csütörtökön: Bruckner Máté és Majoros Bence a nyolcaddöntőben 3:1-re verte a Kakitsuka–Ryuzaki duót, az éremről azonban lemaradtak, miután a negyeddöntőben 3:1-re kikaptak a későbbi győztes francia Givone–Ruiz kettőstől.

Késő estére minden junior egyes és páros érem gazdára talált. A döntők eredményei. Lány páros: Lin Chia-Hsuan, Li Po-Hsuan (tajvani)–Tsai Yu-Chin, Vang Ya-Yan (tajvani 3:0 (7, 3, 2). Fiú páros: Nolan Givone, Romain Ruiz (francia)–Kilian Ort, Qui Dang (német) 3:1 (-3, 6, 7, 11). Lány egyéni: Bálint Bernadett (román)–Adina Diaconu (román) 4:2 (9, -8, 9, -10, 6, 8). Fiú egyéni: Tonin Ryuzaki (japán)–Masoto Kakitsuja (japán) lapzárta után.

 

A Vörsas Kft. által a legjobb magyar junior versenyzőnek felajánlott különdíjat Majoros Bence kapta.

Az utámpótlás Hungarian Open harmadik, pénteki játéknapja a csapatversenyeké mindkét korosztályban. Az U18-asoknál 34 fiú- és 31 lánycsapat indul harcba 10.30-tól, az U15-ösök – 38 fiú és 31 lánygárda – 9 órakor kezdenek. A magyarok mind a négy kategóriában három-három csapatot indítanak. Az ifjúságiak három-, a serdülők kétfős együttesekkel szerepelnek. Bár szinte nonstop rendezik a mérkőzéseket az Arena Savariában, ez lesz a leghosszabb játéknap, éjszaka 22.30-kor zárul a program. De még korántsem hirdetnek győzteseket, a negyed-  és elődöntők, valamint a finálék szombatra maradnak, beékelődve a serdülők egyéni és páros előcsatározásai közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!