Sport

2014.11.20. 19:00

Gyermek és ifjúsági országos sakk csapatbajnokság

Miskolc - A Szombathelyi Sportiskola gyermek I. gárdája bronzérmet szerzett a korosztályos csapatbajnokságon.

Horváth Erika

Két korosztály országos csapatbajnokságát rendezték meg Miskolcon, összesen 54 gárda ült asztalhoz. A mérkőzések hat táblán zajlottak, a helyezések hét forduló után dőltek el. A gyermek és az ifjúsági korcsoportban is két-két szombathelyi együttes képviselte Vas megyét. A kisebbeknél a Szombathelyi Sportiskola I. gárdája érmet szerzett, a 22 csapatos mezőnyben a Kőbánya I. (28,5 pont) és a Barcza Gusztáv SC (27,0) mögött harmadik lett hat győzelemmel és egy vereséggel, 26,5 ponttal. A csapat tagjai táblasorrendben: Borhy Marcell (5,5 pont), Iker Flórián (4), Őri Ákos (2,5), Mesits Maxim (5), Csepeli Martin (5,5), Csepeli Henriett (4). A szombathelyiek közül Csepeli Martin különdíjat kapott, az 5. táblások legjobbja lett. A SZOSI II. csapata Király Barnabás (3), Serman Péter (4), Rátkai Balázs (5,5), Petróczy Zoltán (3), Smelka Alíz (2), Rátkai Miklós (4) három győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel a 10. helyet szerezte meg.

Az ifjúságiaknál a Haladás VSE csapata Egri László jr. (4), Czupor Attila (3,5), Varga Melinda (4), Ugróczky Péter (5), Szukics Ádám (4), Gombos Bettina (3,5) négy győzelemmel és három vereséggel a hetedik helyet szerezte meg. Sokáig a harmadik helyen álltak a szombathelyiek, de kicsit baleszerencsés sorsolásuk miatt az utolsó két fordulóbeli vereséggel a kiegyenlített mezőnyben lecsúsztak a dobogós helyről. A Szombathelyi Sportiskola ifjúsági együttese (Ongai Erik, Szép Milán, Vida Krisztián, Szakasics Emese, Barasits Bálint, Horváth Soma, Gömböcz Zsófia) két győzelemmel, öt vereséggel a 24. helyet szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!