Sport

2014.11.25. 17:27

Páston a vívóakadémia ifjú párbajtőrözői

Pozsony, Szolnok – A Szombathelyi Vívóakadémia párbajtőrözői közül Bakos Bálint nagy nemzetközi mezőnyben nyolcaddöntőig jutott, Szabó Viktória hazai válogatón bronzérmet szerzett.

Horváth Erika

A pozsonyi fiú junior világkupa-verseny 253 indulója között 12 magyar volt. A két szombathelyi, Bende Bence és Bakos Bálint remekül rajtolt, hiszen a körben hat-hat győzelemmel zártak. Kiemeltként négy órát kellett várniuk a következő asszójukra. Az első éves kadet Bencét ez nagyon megzavarta, nem sikerült a 64-be jutnia, végeredményben 66. lett.

Bakos Bálint. Fotó: Ohr Tibor

A jóval rutinosabb Bálint viszont ezzel a nehézséggel is megbirkózott, mint ahogy következő három ellenfelével is – az izraeli Fridmant 15-10-re, az olasz de Servit 15-12-re, Tóth Gerőt 15-12-re múlta felül. A nyolcaddöntőben Siklósival (Balaton) vívott a végsőkig kiélezett csatát, amit végül egy tussal elvesztett (14-15). Bakos Bálint 11. helyezésével is nagy sikert ért el, ezzel ismét előbbre, a hatodik helyre lépett a korosztályos magyar ranglistán.

Szabó Viktória edzőjével, Patócs Zsolttal. Fotó: Cseh Gábor

A kadet lány párbajtőrözőknek Szolnokon rendeztek válogató versenyt. Hatvanan léptek pástra, a Szombathelyi Vívóakadémiát Szabó Viktória és Budai Blanka Emőke képviselte. Viki remekül, öt győzelemmel, veretlenül kezdett, Blanka egyszer tudott nyerni a selejtezőben, de így is feljutott a táblára. Ott viszont a vasasos Szőkét és Móczárt verve a 16 közé is bejutott. A nyolcaddöntőben a későbbi aranyérmes Molnártól is csak egyetlen tussal kapott ki – a 16. helyen zárt. A versenyt kiemeltként folytató Szabó Viki Gönczi (Vasas) 15-5-ös, Szondi (Vasas) 15-6-os legyőzésével már a nyolc között tudhatta magát. A negyeddöntőben a szerb Zivanovic ellen 17 együttes találat után sikerült a győztes tust bevinnie (15-14). Egyetlen vereségét az elődöntőben szenvedte el a debreceni Feketétől (7-15). Szabó Viktória harmadik helye nagyon értékes, főként, hogy még mindig sérüléssel bajlódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!