Sport

2014.11.18. 15:55

Ismét nyert, hibátlan és éllovas a Bük

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 7. fordulójában Cellben nyert megyei rangadót a Sárvár, megszerezte első győzelmét a Körmend, ismét győzött, így továbbra is hibátlan a listavezető Bük.

Tóth Gábor

Celldömölki VSE Vulkánfürdő -Sárvárfürdő Kinizsi 19-21 (11-12). Celldömölk, 150 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Novák, Vámosi.

CVSE: Balogh - Horváth 1, Szomorkovits 10, Czető 1, Vlasich 2, Bagics 1, Sebestyén 1. Csere: Szabó (kapus), Geiger 1, Nagy, Freiberger 2. Edző: Rozmán Gergő.

Sárvár: Márkus - Kazári 3, Bősze 2, Fehér 2, Soós P. 2, Horváth C. 6/2, Kiss 4. Csere: Varga Á. (kapus), Földi 1, Soós R., Farkas, Vajda 1, Varga E., Nardai, Tóth C., Bánfi. Edző: Hegyi Gábor.

A Sárvár kezdte jobban a megyei rangadót, meglépett 1-4-re, de gyorsan egalizált a Cell. Ezután újra a vendégek ragadták magukhoz az irányítást (22. perc: 7-10), a házigazda a félidőig minimálisra csökkentette a hátrányát. A második játékrész elejét megnyomta a CVSE, meglépett 17-13-ra, ekkor úgy tűnt, hogy megnyerheti a rangadót a vendéglátó. De hullámvölgybe került a Cell, sokáig nem talált kapuba, és ez megbosszulta magát. A hajrában ugyanis megfordította a meccset a remekül küzdő Sárvár. Ifi: 20-33.

Rozmán Gergő: - A helyzetkihasználásunknál csak a játékvezetők ténykedése volt tragikusabb, a végén komolyan befolyásolták az eredményt.

Hegyi Gábor: - Már az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést, de sajnos nem tettük, mert ziccereket és büntetőket rontottunk. A végjátékban azonban jobban koncentráltunk és ezúttal erővel is bírtuk, így nem maradt el a siker. Külön köszönet a minket szép számban elkísérő szurkolóinknak, akik fergeteges hangulatot teremtettek!

Celldömölk-Sárvár csata. A sárvári Fehér Dóra (labdával) talál rést a celldömölki védőfalon
Fotó: Szendi Péter

Körmendi DMTE-Tapolca VSE 32-12(17-6). Körmend, 150 néző, vezette: Bazsó, Pánczél.

Körmend: Bertai Anett - Török 4, Adorján 9/2, Kiskós 9/3, Cser 3, Szabó A. 1, Benedek 2. Csere: Károly (kapus), Bertai Alexandra, Faragó 3, Pappfalvi, Csákvári, Papp, Szakács 1, Őri, Kalamár. Edző: Oláh Sándor.

Jól rajtolt a házigazda, remekül védekezett, pontosan támadott (11. perc: 6-0). És a folytatásban is a körmendiek uralták a meccset, biztos előnnyel vonulhattak szünetre. A második játékrészben sem lassítottak a hazaiak, a fáradtnak tűnő tapolcaiak lövésig is alig jutottak (46. perc: 25-6). A hajrában azonban nagy előnye tudatában kiengedett a Körmend, ha jobban koncentrál, nagyobb különbséggel is nyerhetett volna. Ifi: 27-15.

Dr. Lupo Büki TK -Győri ETO KC III. 27-21 (12-7). Bük, 200 néző, vezette: Natkai, Szalay.

Bük: HARASZTOVICS - SZALAI 5, Udvardi 4/1, Németh D. 3, Pataki 1, Szenczi 1, Ravadits. Csere: Palkovits (kapus), Pup 1, Sebestyén 2/1, BINDER 6, Pukler 2, Hegyi 2, Bősze, Csóka, Szabó. Edző: Mátés István.

Felváltva estek a gólok a meccs elején (13. perc: 4-4), aztán a bükiek állva hagyták fiatal ellenfelüket (21. perc: 9-4). Fordulás után is a hazaiak diktálták a tempót, egyre növelték előnyüket (41. perc: 18-11). De a Győr nem adta fel, szívósan faragta a hátrányát, majdnem utolérte a házigazdát (54. perc: 21-20). Végül a Bük rendezte a sorait, és lehajrázta riválisát. Meg kellet szenvedni a győzelemért. Ifi: 20-41.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!