Sport

2014.12.08. 15:30

Diadalmas Sárvár, nyert a Bük és a Celldömölk is

Vas megye - Az NB II-es női kézilabda-bajnokság idei utolsó, 10. fordulójában a Körmend vendégeként nyert megyei rangadót a Sárvár, idegenben nyert a Celldömölk és a Bük is.

Tóth Gábor

Körmendi DMTE-Sárvárfürdő Kinizsi 21-35 (9-17)

Körmend, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Baranyai N., Baranyai Zs.

Körmend: Bertai Anett – Török, Bokor 7, Kiskós 2/2, Cser 3, Faragó 3, Benedek 2. Csere:Károly (kapus), Bertai Alexandra 2, Kalamár, Csákvári, Papp, Őri, Szakács 2. Edző: Oláh Sándor.

Sárvár: Varga Á. – Kazári 3, Bősze 6, Soós R., Soós P. 4, Vajda 4, Farkas 1. Csere: Márkus (kapus), Horváth C. 5/5, Földi 2, Kiss N. 7, Nardai 2, Csejtei 1.

Jól kezdtek a vendégek, védekezésben és támadásban is a hazaiak fölé nőttek. Csupán a 7. percben szerezte első gólját a Körmend. A vendéglátó sok eladott labdával, erőtlen védekezéssel segítette ellenfelét, így a Sárvár könnyedén lépett meg (27. perc: 7-17). A második félidő hasonlóan zajlott le mint az első. Bár voltak rövid időszakok, mikor felcsillant némi remény a házigazda előtt egy szűkebb eredményre, kisebb vereségre – de a vendégek nagy előnyük tudatában sem könnyelműsködtek. Ifi: 14-22.

Oláh Sándor: – A lányok becsületére legyen mondva, nem adták föl, de ez a nap a Sárváré volt.

Hegyi Gábor: – A vártnál könnyebb, gólzáporos győzelemmel ajándékoztuk meg a minket elkísérő szurkolókat, melynek okát a lassan egészen jól összeálló védekezésünkben látom. A lányok végre kezdik elhinni, hogy a sikert megelőzi a munka, a koncentrált hozzáállás pedig meghozza a gyümölcsét.

Bősze boglárka (labdával) remek, gólerős játékkal járult hozzá a sárvári csapat győzelméhez. Fotó: Szendi Péter

Veszprémi Egyetemi SC–Celldömölki VSE Vulkánfürdő 28-35 (14-15)

Veszprém, 88 néző, vezette: Herr, Szalay.

CVSE: SZABÓ – SZOMORKOVITS 14, HORVÁTH 2, VLASICH 2, BAGICS 4, CZETŐ 8, SEBESTYÉN 3. Csere: BALOGH, GEIGER 2. Edző: Rozmán Gergő.

Villámrajtot vett a Cell (3. perc: 1-4), de a hazaiak fordítani tudtak 8-6-ra. Itt újra a Cell kapta el a fonalat, ellépett, előnyéből pedig egy gólt megőrzött a félidőre is. Fordulás után Horváth sérülése miatt két beállós játékra állt a CVSE, és lehengerlő támadójátékának köszönhetően a második félidő közepére eldöntötte a mérkőzés sorsát. Könnyed, magabiztos győzelmet aratott – így ősszel idegenben veretlenek maradtak a celli lányok. Ifi: 32-5.

Tapolca VSE–Dr. Lupo-Büki TK 11-32 (5-16)

Tapolca, 100 néző, vezette: Gácsig, Sárközi.

Bük: Palkovits 1/1 – Szalai 7, Udvardi 5/1, Pataki 5, Pup 2, Németh D. 4, Hegyi 4. Csere: Harasztovics (kapus), Szenczi, Pukler 1/1, Fazekas 2, Szabó R. 1. Edző: Mátés István.

A nagyon fiatal sereghajtó fogadta a dobogó második fokán álló, remek őszt futó Büköt. Ennek megfelelően már a 16. percben tíz góllal vezetett a vendég (2-10) és a folytatásban is könnyedén, magabiztosan játszott. A két csapat nem volt egy súlycsoportban, a vendégek simán érvényesítették a papírformát. Ifi: 22-25.

Az őszi szezon befejeződött, a Bük (9 győzelem/0 döntetlen/1 vereség) 2., a Celldömölk (5/2/3) a 4., a Sárvár (5/0/5) a 6., a Körmend (1/0/9) pedig a 10. helyen telel a 11 csapatot felvonultató tabellán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!