Sport

2014.12.02. 16:01

Röplabda: A SZoESE-Haladás VSE elszenvedte hatodik vereségét

Az NB II-es női röplabda-bajnokság elmúlt hétvégéjén a Vasi Sport Akadémia-Sportiskola megszerezte harmadik győzelmét, a SZoESE-Haladás VSE pedig elszenvedte hatodik vereségét.

Horváth Erika

PTE-PEAC–Vasi Sport Akadémia-Sportiskola 2:3 (26, 19, -17, -23, -9).

Pécs, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Oláh, Nagy.

VSA: VARGA N., Simon, Horváth Z., BOKOR, Magyar, Tóth Zs. Csere: Fazekas (liberó), Kiss B., Végh. Edző: Mucsi Péter.

A VSA feladója, Varga Nikolett jól szolgálta ki csapattársait. Fotó: Unger Tamás

Nehezen indul a mérkőzés a szombathelyiek számára. Mivel a nyitásfogadás sehogy sem akart összeállni, igencsak akadozott a játék, és elúszott az első két szett (28-26, 25-19). A harmadik játszmában végre magára talált a VSA és jó nyitásokkal, magabiztos támadásokkal, jó blokkokkal simán szépített (17-25). Színvonalas röplabdát hozott a negyedik játékrész; a hazaiaknak sikerült szorossá tenni a végjátékot, de a vasiak egyenlíteni tudtak (23-25). Az ötödik szett már egyértelműen a VSA-é volt, amely ezzel harmadik győzelmét aratta. Junior: 0:3.

Érdekesség, hogy a két csapat szombaton újra találkozik – Szombathelyen, az alapszakasz visszavágóján.

Veszprémi ESC–SZoESE Haladás VSE 3:0 (15, 13, 13).

Veszprém, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Pelikán, Szarka.

SZoESE-HVSE: Sipos, Szalontai P., Halmosi, Erdősi, Horvath M., Kiss L. Csere: Nagy T. (liberó) Kovács A., Baukó, Szalontai E., Németh E. Edző: Bodzer Attila.

Az első fordulóban a szombathelyiek hazai pályán igencsak megszorongatták a Veszprémet. Azóta azonban rengeteget fejlődött a VESC játéka, amit a tabella első helye és a csapat veretlensége is mutat. Míg a SZoESE-s játékosokban mély nyomott hagyott az utóbbi hetek sikertelensége, az adminisztrációs problémák és hogy nem hitelesítették a csarnokukat. Ezen a találkozón is hullámzóan koncentráltak, és miután nyitásfogadásban is gyengélkedtek, könnyen nyertek a hazaiak. Junior: 3:0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!