Sport

2014.12.07. 19:15

Hámori bajnok - Két kőszegi, egy szombathelyi érem

Kecskemét - Hámori Ádám arany-, Bugyik Imre és Darmos József pedig bronzéremmel tért haza a felnőtt országos ökölvívóbajnokságról.

Tóth Gábor

Szerdán mintegy 40 klub 130 versenyzőjének részvételével kezdődött meg Kecskeméten a férfi ökölvívó országos bajnokság amelynek döntőit szombaton rendezték. A verseny előtt Kovács László szövetségi kapitány felhívta a figyelmet arra, hogy az idei ob különösen nagy jelentőséggel bír, a szakemberek felmérik a mezőnyt, jövőre ugyanis három jelentős világversenyt is rendeznek, Európa-bajnokságot, Európa Játékokat és az olimpiai kvalifikációs világbajnokságot. A mezőnyben ott voltak a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület versenyzői (Tóth József, Németh Gábor, Krajcár Tamás, Bugyik Imre, Hámori Ádám), a Haladás VSE pedig egy sportolóval (Darmos József) képviseltette magát.

Tóth József (69 kg), Németh Gábor ( (75 kg) és Krajcár Tamás (75 kg) elveszítette első mérkőzését, így az első nap búcsúzott. Bugyik Imre és Hámori Ádám egyaránt a 14 főt felvonultató 81 kilós súlycsoportban állt rajthoz. Hámori az első nap erőnyerő volt, másnap döntő fölénnyel győzte le kecskeméti riválisát. Bugyik remek bunyóval, két győzelemmel jutott el az elődöntőig, ahol azonban nagy csatában kikapott a sokszoros magyar bajnok, válogatott Harcsa Norberttől. Bugyik Imre így bronzéremmel térhetett haza. Hámori elődöntője elmaradt, mert ellenfelét sérülés miatt nem engedte ringbe lépni az orvos. Így viszont a fináléban a klubtársát legyőző Harcsával nézhetett farkasszemet. Nagy meccset vívtak, végül Hámori 2-1-es pontozással nyert. A 19 esztendős Hámori Ádám hatodik magyar bajnoki címét szerezte, ebből két aranyérmet a felnőttek mezőnyében gyűjtött be!

Hámori Ádám (balra) és Harcsa Norbert a férfi országos ökölvívó bajnokság 81 kg-os döntőjében Fotó: MTI/Ujvári Sándor

- Komoly felkészülés, sok munka van mögöttem -  fogalmazott Hámori Ádám. - Az év legfontosabb versenyére remek formában érkeztem, és csakis a bajnoki címet tartottam elfogadható eredménynek. Nagyon örülök, hogy összejött. A döntő kőkemény meccs volt, már régóta érett ez a csata közöttünk most én nyertem. A versenyszezon véget ért, ám kezdődik a vizsgaidőszak az egyetemen, sokat tehát nem ünnepelhetek.

- Az első nap kieső sportolóink is jól teljesítettek, de Bugyik bronz- és Hámori aranyérmére különösen büszke vagyok. Két érmet terveztem, mindkettő összejött. Elégedett vagyok - értékelt a kőszegiek edzője, Varsányi Áron.

A Haladás VSE sportolója, Darmos József (91 kg) is a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Darmos az első nap erőnyerő volt, másnap viszont remek bunyóval verte ellenfelét. Az elődöntőben is jól harcolt, ám alulmaradt a későbbi bajnokkal, Sávoly Gergővel szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!