Sport

2014.12.12. 18:42

Valóban hazai pályán

Szombathely - Az Ikrény ellen valóban hazai pályán zárja a 2014-es évet a SZoESE-Haladás VSE NB II-es női röplabdacsapata.

Horváth Erika

Optimistán, dobogós reményekkel kezdte az új szezont a SZoESE-Haladás VSE NB II-es női röplabdacsapata, ehhez képest nyolc forduló után egy győzelemmel és hét vereséggel a nyugati csoportban sereghajtó. Több vereségben a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) képviselőinek döntése játszott szerepet. Pécsen rossz adminisztráció miatt nem is játszhattak, a Közgáznál a versenybíróság elnökének igazolását sem fogadták el a játékvezetők, és nem engedték pályára a felnőtt meccsen a juniorokat. Ehhez jött még, hogy az egyetemi csarnokot nem hitelesítették, mert a hálótartó oszlop nem süllyesztett, hüvelyes megoldású volt. Emiatt bérleményben voltak kénytelenek lejátszani két hazai meccsüket is. Az utóbbin a volt Szent-Györgyi iskola hitelesítési papírját is rajtuk keresték, hosszú huzavona után engedték pályára őket.

Talán most már kiegyenesednek a dolgok, vasárnap (11.00) az egyetemi csarnokban fogadhatja az Ikrényt a gárda.

– Úgy tűnik, véget érhet az MRSZ kekeckedése, készen vagyunk a mintegy félmillió forintba kerülő munkával is. Nem volt egyszerű, mert a csarnok alatt alagsor, így födém van, a hüvelyeket speciális módon lehetett csak elkészíteni – mondta dr. Gál László, a SZoESE elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!