Sport

2015.01.26. 19:56

Nagy küzdelem, egy Haladás-pont

Szombathely – Az NB I-es futsalbajnokság 16. fordulójában nem bírt a vendég Dunaújvárossal a Swietelsky-Haladás VSE, döntetlennel zárult a meccs. A találkozón mutatkozott be hazai közönség előtt a HVSE két új igazolása, Dürgő Péter és Hegyesi Zsolt.

Tóth Gábor

Swietelsky-Haladás VSE –Dunaferr DF Renaplin FC 4-4 (1-2). – Szombathely, 400 néző, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Horváth Z., Ábrahám (Horváth Z.).

HVSE: Tyukász – Gyurcsányi, Borsi, Vidák, Öreglaki. Csere: Németh P., Horváth P., Dürgő, Hegyesi, MÁRKUS, Hajmási. Edző: Marcos Angulo.

Dunaújváros: Hegedűs – Aradi, Szente, Safar, Nagy R. Csere: Fekete, Nagy A., Schrancz, Ivacs, Edző: Baranyai Pál.

Gólszerzők: Vidák (13.), Öregelaki 2 (25., 35.), Hajmási (39.), ill. Nagy A. (5.), Fekete (7.), Schrancz (28.), Szente (34.).

 

A téli átigazolási szezonban megerősített vendégek szervezett futballal nyitottak: remekül védekeztek, jól kontráztak. Gyorsan kiderült, veszélyes ellenfél érkezett Szombathelyre. A 7. percben már úgy vezettek két – kontrából szerzett – góllal a vendégek, hogy több ziccerüket is elpuskázták (0-2). A Haladás szenvedett, nem találta a fogást ellenfelén, Marcos Angulo pedig időt kért. Rendezte ugyan a sorait a házigazda, de az ellenfél ekkor már belelkesedett. Végül Vidák törte meg a jeget amikor a semmiből gólt szerzett: nulla szögből, lőtt kapura, és a dunaújvárosi játékosokon ide, oda pattogó labda becsorgott a kapuba (23. perc: 1-2). Kellett némi szerencse a szépítéshez. A félidő utolsó perceit viszont már a zöld-fehérek uralták. Ezt Vidák és Gyurcsányi kapufája is jelezte. Fordulás után sem lassított a házigazda, Márkus lökete is a lécen csattant. Öregelki viszont egyenlített. De még kis sem örülhették magukat a szombathelyi drukkerek, amikor egy újabb kontrából ismét megszerezteba vezetést a Dunaferr (28. perc: 2-3). Sőt, egy szögletvariácó után már kettővel ment a vendég (34. perc: 2-4). A Haladás nem adta fel, a folytatásban vészkapussal rohamozzott. Öreglaki szűkített a hátrányon, majd Hajmási vágott be közelről egy lecsorgó szűk másfél perccel a vége előtt (4-4). A forró utolsó másodpercekben már nem tudta kicsikarni a győzelmet a HVSE.

Marcos Angulo: – Sajnálom, hogy nem tudtuk kiszolgálni a közönségünket. Nagyon nehéz egy olyan csapat ellen játszani, amelyik nem akar futballozni, kizárólag védekezeik, és kontrázik. Ugyanakkor bosszantó, hogy három gólt is ellentámadásből kaptunk. Az viszont tetszett, hogy a csapatom egy pillanatra sem adta fel, remekül harcolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!