Sport

2015.02.10. 19:27

Búcsúzott a kupától a HVSE női csapata

Szombathely – Búcsúzott a női kézilabda Magyar Kupától a Haladás VSE NB I/B-s csapata, miután a negyeddöntőben papírformának megfelelően kikapott az NB I-es Érdtől.

Tóth Gábor

Haladás VSE (NB I/B)–Érd (NB I.) 21-32 (9-17). – Szombathely, 600 néző, Magyar Kupa negyeddöntő, női kézilabda-mérkőzés, vezette: Haraszti, Nachtmann.

HVSE: Hajduk – Mayer 1/1, Pados 4, Császár 4, Pukler 8/3, Gaylhoffer, Szendrei 1. Csere: Tömő (kapus), Bolfán 2, Doncecz 1, Csire, Debreczeni, Mórocz, Gerencsér. Edző: Bölöni Roland.

Érd: Janurik – Schatzl 4/1, Kovács 4, Szerekes 1, Kisfaludy 4, Klivinyi 3, Kostiukova 3. Csere: Oguntoye (kapus), Vukcsevics 2, Pálos-Bogdán 1, Signate 1, Krpez 8/3, Takács 1. Edző: Szabó Edina.

A Haladás a másodosztályú tabella 3. helyéről futott neki a meccsnek, az Érd az NB I. 4. pozíciójából. A vendégek válogatott játékosokat, remek légiósokat vonultattak fel – és talán már a spanyol Gran Canaria elleni hétvégi EHF Kupára gyakoroltak. Míg a hazaiaknál zömében saját nevelésű fiatal játékosok pattogtatnak (ráadásul sok a sérült a keretben). Vagyis minden a vendégek – sima – sikerét jósolta. A zöld-fehérektől már az is szép teljesítmény, hogy idáig eljutottak.

De a szombathelyiek nem feltartott kezekkel léptek pályára, az első percekben meglepően kiegyenlített volt a meccs (12. perc: 4-4). A játékvezetők azonban talán túlságosan is tisztelték a neves vendéget, több emberhátrányt kaptak a hazaiak, többször elvettek tőlük labdát, amit kihasznált a rutinos Érd (18. perc: 4-12). De megtörni nem tudták a vasiakat. Aki fordulás után is becsülettel küzdöttek, látótávolságban tartották ellenfelüket (48. perc: 19-26). Ám megsérült Szendrei, az egyik foga törött ki – nem vette félvállról a meccset az Érd –, ami komoly érvágásnak bizonyult. És a hajrára el is készült erejével a házigazda. Így a végére azért csak összejött nagyarányú győzelem az Érdnek.

Bölöni Roland: – Ez egy győzelemmel felérő vereség! A lányok kitették a szívüket a pályára, méltó ellenfelei voltak neves, esélyesebb ellenfelüknek. Büszke vagyok a csapatomra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!