Sport

2015.03.14. 15:12

Tekintélyes előnnyel győzte le az ELTE a SZoESE-Sportiskola csapatát

Hazai pályán fogadta az amatőr NB I-es női kosárbajnokság felsőházi rájátszásában a SZoESE-Sportiskola a bajnokesélyes ELTE gárdáját.

Unger Tamás

Rossz hír a hazai drukkereknek, hogy Szabó-Haklits Zsuzsa betegség miatt nem tudja vállalni a játékot. Ez nagy érvágás a vasiaknak - a csapat legponterősebb játékos hiányát mennyire érzi meg?!

A hazai együttes Gusztafik, Czinder, Porpáczi, Gyuricza, Uszkai ötössel kezdték a találkozót. Az első hazai dobás még nem ért gyűrűt, majd három BEAC dobásra, csak egy válasz érkezett. (2. perc: 2-6)

Pál kosarára Gusztafik válaszolt egy távoli duplával - a hazaiak eddig nem tudják akaratukat rákényszeríteni a fővárosi ellenfelükre. Kemény csapdázással törik meg a SzoESE támadásait, Kozma Tamás mester időt kért! (4. perc: 4-13)

Gusztafik passzát Uszkai emberrel együtt váltotta pontokra. Nagyon agresszív védekezést mutat be a vendég együttes - ez továbbra sem fekszik a hazaiaknak. Pál vezérletével már 10 pontos a BEAC előnye. (6. perc: 8-18)

Czinder rossz trojka-kísérlete után Gyuricza dobott egy szép mezőnykosarat. Állandósul a két csapat között a 14 pontos vendég előny. (8. perc: 10-24)

Az utolsó percekre sajnos nem sikerült akcióból és büntetőből sem betalálni. A védekezés azonban dicséretre méltó - a BEAC sem talált a gyűrűbe. Czinder dobása a sípszó pillanatában lecsorgott a palánkról. Egy negyednyi játék után: 10-24

Németh Kitti elrontott dobását követően faultolta ellenfelét - Süle nem rontott a büntetővonal mögül. A támadások eredményességével hadilábon állnak a szombathelyiek, nem jutnak el tiszta dobóhelyzetig sem. Czinder triplájával zárkózik a SzoESE. (12. perc: 14-32)

Nagyon szépen védekezett most a hazai együttes - sikerült kivédekezniük a fővárosiak támadóidejét. De a támadásokban továbbra sem jeleskednek a lányok. Németh Kitti hosszú gólcsendet tört meg. (14. perc: 16-32)

Szabó Flóra ziccerével kezdődött a 15. minutum. Mindkét csapat idegesen támad, így nem születik sok kosár. Kozma mester időt kér - csapata nem kapott sok pontot, de a dbott kosarat száma kevés. (16. perc: 16-36)

Beállt - az eddig a padon "jegelt" - Handler Kinga is. A bedobó első kísérlete sajnos nem volt elég pontos.Az ellentámadásból pedig tovább növeli előnyét a BEAC. (18. perc: 16-41)

A félidő hajrájában nagyon bekezdett a fővárosi csapat; tetszés szerint találnak be a hazaiak gyűrűjébe. Czinder büntetőjével ismét pontot szerzett a vasi csapat, de így is tekintélyes előnyre tett szert a BEAC.

A félidőben - 20 percnyi játékot követően: SzoESE - ELTE-BEAC 17-50

A félidő pontszerzői:
SzoESE: Czinder Adrienn 9/3, Németh Kitti 2, Gyuricza Kitti 2, Gusztafik Lilla 2, Uszkai Dóra 2.
ELTE-BEAC Újbuda: Süle Krisztina 20/3, Szabó Flóra 8, Brixel Mónika 8, Pál Szandra 6, Pusztai Sára 6, Tóth Lili 2

Pontatlanul kezdték a csapatok a második játékrészt. Sok kihagyott dobást követően Gusztafik ziccerével és büntetőjével megtört a hosszú kosárcsend. (22. perc: 20-50)

A hazai csapat a támadásokban továbbra sem tud feljavulni. Uszkai szorításában György Tímea is feliratkozott a pontszerzők listájára. Tóth Tamara váltja Gyuriczát a pályán. (24. perc: 21-56)

Kozma Tamás folyamatos rotációval próbálja frissen tartani csapatát - ami a védekezésben megmutatkozik, de erő nem marad a támadások tökéletesítésére. Egy újabb Pál támadólepattanó és pontot követően a hazaiak mestere időt kért. (26. perc: 21-58)

Uszkai szedett egy szép lepattanót, majd Németh Kitti tempójának tapsolhatott a hazai közönség. Az ellenfél azonban továbbra sem húzta be a kéziféket és növelik - az amúgy is tekintélyes - előnyüket. (28. perc: 25-63)

Tóth Tamara dobása sem talált utat a gyűrűbe. Brixel kosarát követően még a hazaiak játékosa - Czinder Adrienn kísérletének szoríthattak a nézők, de a labda beszorult a palánk és a gyűrű közé. (30. perc: 25-67)

Vidóczi Boglárka kosarával indult az utolsó negyed, majd Konti Klára kapja meg az ötödik hibáját - ezzel kipontozódik a SzoESE magas bedobója. A BEAC nem lassít és az 50 pontos különbségre hajt.

Még a gyűrű sincs a hazaiakkal: megismétlődik a harmadik negyedben látható gyűrű és a palánk közé szoruló labda - most a másik oldalról. (32. perc: 29-74)

Elfáradtak a vasi lányok! Gyors leindításokból tovább nő a fővárosi előny. Gusztafik harcossága dicsérhető - újabb labdát szerzett. (34. perc: 29-81)

Gusztafik büntetőivel zárkózik a vasi csapat. A BEAC együttesének még az is belefér, hogy tiszta ziccert rontsanak. Tóth Tamara időközben beütötte a negyedik személyi hibáját, Brixel pedig bemutatja, hogy a vonalról is jól céloz.
-egy kis közjáték: a játékvezetők egy nyilvánvaló lépéshibát nem fújtak be a vasiak számára, pedig eddig nem lehetett panasz rájuk- (36. perc: 31-84)

Mindkét csapatnál látható, hogy a védekezésre nem fordítanak már elég erőt. Ismét egy érdekesség: a sporik hazai támadásnál vették el a labdát úgy, hogy  Süle dobhatott büntetőket. (38. perc: 33-91)

Az utolsó percekben már kapkodnak a résztvevők. A vendégek meg akarják dobni a 100 pontot , amit nem szívesen engedélyeznek a vasi lányok. Czinder techinkait kapott, így az utolsó pontokat nem a hazaiak szerezték. (40. perc: 33-95)

Pontszerzők:

SzoESE: Gusztafik 10, Czinder 13/3, Gyuricza 2, Porpáczi -, Uszkai 2
csere: Németh 4, Vidóczi 2, Tóth T. -, Konti -,  Handler -,

ELTE-BEAC Újbuda: Pusztai 11, Pál 8, Süle 28/9, Horváth Sz. 4, Szabó 12
csere: Brixel 13, György 10, Szörényi 7, Tóth L 2, Horváth E -,

Mestermérleg: Szabó László (SzoESE másodedzője): Sajnos nem sikerült megszorítanunk a bajnokaspiráns dolgát. Több játékost nélkülöznünk kellett és az edzéseken is kevesen voltunk. Ma ennyire telt tőlünk, de nem adjuk fel - szeretnénk a céljainkat megvalósítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!