Sport

2015.03.01. 19:40

Parádés CVSE-sek - Hárman kétszer-kétszer állhattak az ob-dobogóra

Budapest – Hat éremnek – két aranynak, két ezüstnek és két bronznak – is részesei voltak a Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka játékosai a 98. felnőtt országos asztalitenisz-bajnokságon.

Szendi Péter

Három napon át pattogott a labda a Marczibányi téri Ormai László Csarnokban. A Vas megyei színekben játszó asztaliteniszezők közül öten neveztek a felnőtt ob-re. Egyesben a csoportmérkőzések során Fodor Ronald (Büki TK) és Szarka Zsolt (SZAK) egy-egy győzelemmel és két-két vereséggel elvérzett. A Celldömölki VSE három játékosa a főtáblán kezdhetett. Ecseki Nándornak három mérkőzés jutott; 4:1-re legyőzte az egykor Szombathelyen is megfordult Pálosi Balázst (Eger), majd párostársát, a Németországban légióskodó Szudi Ádámot is 4:2-re. A bajnoki címvédő Jakab János (Stockerau) jelentette számára a végállomást, 4:1-re kapott ki pekingi olimpikonunktól. Fazekas Péter és Kosiba Dániel egy ágra kerültek, és három-három győzelemmel masíroztak be az elődöntőbe. Fazekas Horváth Istvánt (Pénzügyőr) és a szombathelyi nevelésű Fixl Balázst (Pottenbrunn) is 4:1-re verte, az áprilisi vb-re készülő válogatott Lakatos Tamás (Saarbrücken) pedig még szettet sem tudott ellene nyerni (4:0). Kosibának Kramarics Gergőn (Univer) 4:0, a tavaly még Cellben játszó Szita Mártonon (Frickenhausen, 4:3) és Kriston Dánielen (Szerva SE, 4:1) át vezetett az útja az elődöntőbe, ahol csapattársával, Fazekas Péterrel kellett megvívnia a döntőbe jutásért. Az első és harmadik szettet szoros csatában Kosiba nyerte, de a többit nagy fölénnyel Fazekas (4:2), így ő játszhatta a döntőt a címvédő Jakabbal, míg Kosibának bronzérem jutott. A finálé izgalmas, kiélezett, hétszettes csatát hozott. Fazekas Péteré volt az első két játszma, majd Jakab ragadta magához a kezdeményezést, és három szettgyőzelemmel fordított. A finis viszont ismét a CVSE játékosáé volt.

Fazekas Péter lett az országos bajnokság legjobb férfi játékosa, egyéniben és férfi párosban arany-, vegyes párosban ezüstérmet szerzett
Fotó: Szendi Péter

Férfi egyes, döntő: Fazekas Péter (Celldömölk)–Jakab János (Stockerau) 4:3 (11, 7, -7, -6, -11, 8, 6).

A három vasi érdekeltségű férfi párosból Fodor Ronaldék nem nyertek meccset. Fazekas Péter Kosiba Dániellel szállt csatába, és három 3:0-s győzelemmel jutott az elődöntőbe. A Balázs–Sipos és a Lukács– Molnár I. kettős után a címvédő Lindner Ádám–Gerold Gábor duót győzték le. Nem torpantak meg akkor sem, amikor a finálé volt a tét, 3:1-re kerekedtek felül a Kriston–Varga páron. Elődöntőbe jutott Ecseki Nándor is Szudi Ádámmal az oldalán (párosuk tavaly ifjúsági Európa-bajnok lett). A Bakos–Buckner V. kettőst 3:0-ra, a Bohács–Márki párost 3:1-re verték. 3:0-val, könnyen léptek túl a Pattantyús–Hoffmann duón is. Ecsekiék a Stockerauban is együtt játszó Jakab János– Molnár Krisztián párost kapták az elődöntőben, és 3:2-es győzelemmel rajtuk is túljutottak. A Fazekas, Kosiba–Ecseki, Szudi finálé a rutinosabb kettős sikerét hozta.

Férfi páros, döntő: Fazekas Péter, Kosiba Dániel (Celldömölk)–Ecseki Nándor, Szudi Ádám (Celldömölk, Bietigheim-Bissingen) 3:0 (4, 10, 8).

Vegyes párosban is jutott két érem a cellieknek. Fazekas Péter a Postásban játszó Varga Tímeával Böhm Gábort és Imre Leilát 3:0-re, Sebestyén Pétert és Póta Georginát 3:1-re verte. Ecseki Nándor Tóth Katával (Szekszárd) Fekete Somát és Haraszti Dórát 3:2-re, Jakab Jánost és Ambrus Krisztinát 3:1-re múlta felül. Fazekasék és Ecsekiék egymás ellen vívták az elődöntőt; nagy csatában, 3:2-re a Fazekas–Varga duó bizonyult jobbnak. A fináléban viszont 3:0-ra kikaptak Szudi Ádámtól és Pergel Szandrától, így ezüstérmesek lettek, Ecsekiék pedig a dobogó harmadik fokára állhattak fel.

A férfi egyes eredményhirdetése. Balról: Jakab János, Fazekas Péter, Pattantyús Ádám, Kosiba Dániel

Vegyes páros, döntő: Szudi Ádám, Pergel Szandra (Bietigheim-Bissingen, Budaörs)–Fazekas Péter, Varga Tímea (Celldömölk,k Postás) 3:0 (6, 4, 9).

Összességében hat éremnek, két aranynak, két ezüstnek és két bronznak volt a részese a Celldömölki VSE-Swietelsky három játékosa. Fazekas egyesben és férfi párosban arany, vegyes párosban ezüstérmet nyert, Kosiba a páros-aranyhoz egy egyéni bronzot tett hozzá, míg Ecseki férfipáros-ezüstöt és vegyespáros-bronzot vihetett haza. A legeredményesebb klub így a CVSE lett, a legeredményesebb játékos pedig a 33 esztendős Fazekas Péter – aki egyéniben és párosban is negyedik bajnoki címét szerezte meg.

– Mondhatni tökéletes volt minden, csak a vegyes döntőjében nem volt esélyünk. Extra jól ment a játék, ilyen összeszedetten, gyorsan, jó taktikával még nem játszottam versenyen – értékelte teljesítményét Fazekas Péter. – A négy világbajnokságra készülő válogatott közül csak Pattantyússal nem találkoztam. A másik hármat, Kosibát, Lakatost és Jakabot is legyőztem

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!