Sport

2015.04.28. 17:29

Ezüstérmesek a VSA-SI röplabdázói

A Vasi Sport Akadémia-Sportiskola csapata ezüst-érmet szerzett az NB II-es női röplabda-bajnokság nyugati csoportjában.

Unger Tamás

Közgáz SC és DSK–Vasi Sport Akadémia-SI 2:3 (19, 19, -17, -18, -13)
Budapest, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Pőcze Szél.
VSA-SI: Varga, TÓTH, FAZEKAS, VÉGH, Kiss B., Bokor. Csere: Farkas (liberó), Horváth A., Magyar, Horváth D., Dabronaki. Edző: Mucsi Péter.

Végh Júlia sokat tett hozzá a VSA-SI fővárosi sikeréhez (Fotó: Unger Tamás)

Kiélezett volt a helyzet a nyugati csoportban, csak az utolsó forduló döntött az első három helyezett végső sorrendjéről. A harmadik Közgáz és a második VSA színvonalas, ki-ki meccset vívott egymással. Bár a hazaiak semlegesíteni tudták a vasiak centerjátékát, nagyon szoros volt az első szett. A végjáték azonban a fővárosiaknak sikerült jobban (25-19). Hasonló koreográfia szerint alakult a második játékrész is (25-19). A harmadik szettben viszont javítani tudott támadójátékán a vasi együttes – Tóth Zsuzsanna és Kiss Brigitta vezérletével szépített (17-25). A következő játékrészben is a szombathelyiek irányítottak, és Kiss Brigitta nyitássorozatával tízpontos előnyre tettek szert – majd ennek nagy részét meg is tudták őrizni (18-25). Hatalmas küzdelem alakult ki a döntő szettben, térfélcserénél 8-6-ra még a hazaiak vezettek, sőt 13-9-nél a győzelem kapujába jutottak. De Végh Júlia parádés nyitásaival és a csapat óriási akarásával vert helyzetből is fordítani tudott a VSA (13-15).

Kalocsai győzelmével a Veszprém maradt az élen, és a nyugati csoport első helyezettjeként osztályozót játszhat az NB I-be jutásért. A Vasi Sport Akadémia-Sportiskola ezüstérmesként zárta a 2014/2015-ös szezont, a juniorgárdája pedig harmadik lett.

Kalocsa SE–SZoESE-Haladás VSE 3:0 (13, 22, 16)
Kalocsa, 50 néző, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Sántosi, Stefik.
SZoESE-HVSE: Horváth M., Erdősi, Szalontai E., Simmon F., Németh E., Szigeti. Csere: Németh D. (liberó), Bankó. Edző: Bodzer Attila.

A szombathelyiek a szezonzárón Halmosi Noémit és Kiss Laurát diákolimpiai kötelezettségük, míg Szalontai Petrát munkahelyi elfoglaltság miatt nélkülözték. A hosszú utazás után a tétnélküli mérkőzésre nem tudtak felpörögni a vasiak. Pontatlan volt a játékuk, elsősorban a nyitásfogadásban gyengélkedtek. Erdősi Gréta néhány jó támadása nem volt elég egy szett megnyeréséhez sem.

Az NB II. nyugati csoportjának végeredménye: 1. Veszprémi ESC 44 pont, 2. Vasi Sport Akadémia-Sportiskola 42, 3. Közgáz SC és DSK 38, 4. Kalocsai SE 22, 5. PTE-PEAC 18, 6. Ikrényi DSK 16, 7. SZoESE-Haladás 9.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!