Sport

2015.04.16. 13:14

Futsal: Együtt maradhat a Haladás kerete

Bár még messze nem ért véget a 2014/2015-ös NB I-es futsalbajnokság, a Swietelsky-Haladás VSE vezetősége már a következő szezon csapatát építi – és a munka jól halad.

Tóth Gábor

Még hét forduló van hátra az NB I-es futsalbajnokság felsőházi rájátszásából – a Haladás pedig harcban áll a dobogóért. De a zöld-fehér klub vezetői már hetekkel ezelőtt tárgyalóasztalhoz ültek Marcos Angulo edzővel és a játékosokkal.

– Nem akartunk mindent az utolsó pillanatra hagyni, nem akarunk kapkodni a nyáron, ezért időben megkezdtük a tárgyalásokat mindenkivel, és elég jól alakulnak a dolgaink – adott helyzetelemzést Somfalvi Csaba, a Swietelsky-Haladás VSE futsalcsapatának szakosztályvezetője.

Most együtt van a társaság. A kapus, Tyukász Péter (balról), és a csapatkapitány, Horváth Péter (háttal) marad jövőre is, a sokszoros válogatott Gyurcsányi Zsolt (szemből) sorsa azonban még kérdéses (Fotó: Unger Tamás)

– Örömmel jelenthetem be, hogy Gyurcsányi Zsolt, Öreglaki Norbert és Borsi Gergő kivételével mindenkivel megegyeztünk a közös folytatásról, így az edzővel, Marcos Angulóval is – nagyon örülünk, hogy spanyol szakember folytatja a megkezdett munkát. Egyébként senkit nem akartunk elküldeni, szeretnénk együtt tartani a csapatot. Remek a hangulat az öltözőben, a játékunk hétről hétre fejlődnek, erősödnek a saját nevelésű fiataljaink is. Szeretnénk, ha Gyurcsányi, Öreglaki és Borsi is maradna, és szerintem nem is állnak annyira mesze egymástól az elképzelések – de van egy büdzsénk, csak annyit ígérhetünk, amit teljesíteni is tudunk. Természetesen arra is felkészültünk, hogy az említett három alapember távozik. Tárgyalunk néhány játékossal, akiket erősítésként kiszemeltünk, válogatott szintű futsalosokról van szó. Ha marad a három játékos, akkor csak egy, maximum két embert igazolunk. Elég jó pozícióból tárgyalhatunk a kiszemeltekkel, mert köztudott, hogy a Haladásnál rendezett az anyagi háttér, jók a körülmények, Marcos Angulo személye pedig garancia a remek szakmai munkára. Vagyis van perspektíva a csapatban – zárta szavait Somfalvi Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!