Sport

2015.04.21. 10:44

NB II: rangadót nyert a Bük a CVSE ellen

Körkép - Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 17. fordulójában a Bük megyei rangadót nyert a vendég CVSE ellen, a Körmend megszerezte szezonbeli második győzelmét, idegenben kapott ki a Sárvár.

Tóth Gábor

Dr. Lupo-Büki TK _Celldömölki VSE-Vulkánfürdő 24-21 (14-9). Bük, 150 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Burghardt L., Burghardt R.

Bük: PALKOVITS - Binder, UDVARDI 10/2, PATAKI 5/1, Németh B., NÉMETH D. 5, Csóka 2. Csere: Harasztovics, Fazekasné (kapus), Fazekas 1, Bősze 1, Szabó D. , Szabó R. , Markó , Csabai . Edző: Mátés István.

CVSE: Balogh - Freiberger 5, Szomorkovits 6, Vlasich 1, Bagics 1, Tóth 4, Sebestyén 2. Csere: Szabó, Németh 1, Geiger 1. Edző: Rozmán Gergő.

A második fogadta a negyediket, vagyis a két legjobb vasi csapat csapott össze a megyei rangadón. Remekül kezdett a házigazda (4. perc: 4-0), és a folytatásban is uralta a meccset (20. perc: 12-5). A Cell a félidő második felében ébredt, és a felzárkózást a második játékrészben is folytatta. (41. perc: 16-15). De a Bük rendezte sorait, és a hajrának már biztos előnyből futhatott neki (48. perc: 20-15). Végül biztosan nyert és a folytatást már a tabella éléről vbárhatja. Junior: 32-7.

Mátés István: - Csapatom erejét jelzi, hogy a második félidőben a nehéznek tűnő pillanatokban is jól koncentrált, remekül küzdött. Megérdemelten nyertük meg ezt a fontos rangadót.

Rozmán Gergő: - Egy rangadón nem lehet ennyi hibával játszani, védekezésben és támadásban sem ezt vártam a csapatomtól, dobogós esélyeink ezzel elszálltak.

Pataki Gyöngyi öt góllal vette ki a részét a büki sikerből
Fotó: Unger Tamás

Komárom VSE -Sárvárfürdő Kinizsi 25-23 (12-14). Komárom, 100 néző, NB. II-es női kézilabda-mérkőzés. vezette: Polgár, Pusztai.

Sárvár: Jurik Kiss N. 5, Földi 2, Soós P. 3/2, Fehér D. 2/1, Bősze 5, Vajda. Csere: Varga Á., Soós R. 4, Nardai 1, Csejtei 1, Wiedwer, Vass P., Horváth R. Edző: Hegyi Gábor.

Az első félidő feléig felváltva estek a gólok, a 25. percben viszont már 12-7-es vendégvezetést mutatott az eredményjelző. Aztán újra a hazaiak percei következtek, így a szünetig felzárkóztak. Fordulás után folytatódott a kiélezett küzdelem, hol az egyik, hol a másik fél vezetett néhány góllal. Az 53. percben ismét döntetlen állást mutatott az eredményjelző (22-22), de a hazaiak a hátralévő időt 3-1-re hozták, és megnyerték az alacsony színvonalú, egymás hibáiból élő csapatok mérkőzését. Junior: 15-22.

Körmendi DMTE-Veszprémi Egyetemi SC 26-21 (13-10). Körmend, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Gácsig, Sárközi.

Körmend: Bertai Anett -Török 2, Adorján 5, Németh A 1, Kiskós 106, Szabó A. 2, Cser 3. Csere: Károly A. (kapus) Horváth T. 2, Bertai Alexandra, Kovács D 1, Bokor, Kalamár, Benedek, Őri, Faragó. Edző: Oláh Sándor.

Jól kezdett a házigazda, az első három támadását góllal zárta és a védekezése is rendben volt. A Körmend diktálta a tempót, próbálta leszakítani ellenfelét (21. percben: 10-5) de azért csúszott hiba a játékba. A második félidő elejét a veszprémiek megnyomták, de egy időkérés után rendezete sorait a vendéglátó (40.perc 18-13). A hazai cserék is hozzá tudtak tenni a játékhoz, így a hajrában is megmaradt az előny, végül magabiztos lett a körmendi győzelem. Junior: 23-29.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!