Sport

2015.06.03. 15:11

A Haladás birkózója, Wittmann Kristóf Eb-re és vb-re is utazhat

Győrszentiván - A 96 kilós súlycsoportban Wittmann Kristóf nyerte meg a junior szabadfogású országos bajnokságot. Eldőlt, hogy a Haladás VSE birkózója a korosztály idei Európa- és világbajnokságán is indulhat.

Horváth Erika

A Haladás VSE-nek bajnoki címet hozott Győrszentivánról Wittmann Kristóf. Veréb István 96 kg-os súlycsoportban szereplő tanítványa négy győzelemmel szerezte meg a junior bajnoki címet – sorrendben Juhászt (Kőbánya), Varga Ádámot (Haladás), Lángot (Pénzügyőr) és Racoltát (ESMTK) verte. Miután minden válogatót megnyert (ez volt az utolsó állomás), nem volt kérdéses a június 23-án kezdődő isztambuli junior Európa- és az augusztus végi brazíliai világbajnokságra utazó magyar csapatba kerülése.

Wittmann Kristóf a junior ob-n sem talált legyőzőre. Fotó: Unger Tamás

A 74 kilóban Kovács Richárd (Haladás) két győzelemmel és két vereséggel az ötödik helyen zárt. Jól kezdett, Molnárt (Abony) és Újházit (FTC) is legyőzte, az elődöntőben viszont 8-2-es vezetésről kikapott Tompától (Kertváros). A bronzmérkőzésen Fodor (ESMTK-Kőbánya) ellen sem sikerült nyernie. A 84 kg-osoknál Török Nándor az UTE-s Schönwizner elleni győzelem után kikapott a bajai Püspökitől, viszont a bronzmérkőzést megnyerte az ESMTK-s Kurinkával szemben. Ugyanebben a súlycsoportban egy győzelemmel és két vereséggel ötödik helyet szerzett a Kőszegi BC birkózója, Dorner Ágoston.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!