Sport

2015.06.30. 09:39

Megye II labdarúgás - Ilyennek látták a bajnoki szezont

A megyei II. osztály sárvári csoportjában 15 edző, szakosztályvezető, illetve elnök értékelte a 2014/2015-ös bajnoki szezont.

Kelemen Attila

1. Rum

– A bajnokság indulása előtt az első három hely valamelyikére vártuk a csapatot. Az őszi elsőségünk után a bajnokság megnyerése lett a cél – kezdte a bajnokcsapat játékos-edzője, Somogyi Gábor az évértékelőjét. – Pup Andrással közösen irányítottuk az év során a társaságot. A csapat végig kiegyensúlyozottan, magabiztosan és céltudatosan játszott, megérdemelten lettünk bajnokok. Nagyon sokat köszönhetünk Kotsis Zoltán elnöknek, aki a háttérben mindent előteremtett ahhoz, hogy zökkenőmentesen végezhessük a munkát és csak a szakmára koncentráljunk. Horváth Gábor személyében gólkirályt adtunk az osztálynak. Dicséret illeti az ifjúsági csapatunkat is, akik egy veretlen tavasz után a második helyen végeztek. Szeretnénk a meglévő játékosállományt megtartani és igazolni 3-4 játékost, hogy a megyei I. osztályban is meg tudjuk állni a helyünket. Utánpótláscsapataink mind megvannak, amelyek kellenek a magasabb osztályhoz, ilyen jellegű problémánk nem lehet.

A Rum KSC bajnokcsapata. Remek szezont futott a rábaparti gárda, imponáló magabiztossággal nyert aranyérmet a 2014/2015-ös szezonban a Sárvári-csoportban.  Fotó: Szendi Péter

2. Gérce–Vásárosmiske

– Az elmúlt évi bajnoki cím kötelezett bennünket arra, hogy a 2014/2015-ös bajnokságban is sikeresen és eredményesen szerepeljünk. Célkitűzésként a dobogós helyezés szerepelt – mondta lapunknak Haraszti István, a gércei csapat trénere. – A csapat összetétele nem változott, így nem kellett a szerkezetén változtatni, új játékost beépíteni. A tavaszi bajnokságra egy megfelelő alapozással készültünk fel, viszont az időjárás nem egyszer közbeszólt. Jöttek az eredmények, üldözőbe tudtuk venni az éllovasokat és sikerült felzárkóznunk az élbolyhoz. Sajnos a hazai pályán a Mersevát ellen elveszített mérkőzés nem jött jókor, ám sikerült talpra állnunk, majd megvertük az éllovasokat. A bajnokság utolsó fordulóiban a nagyon szűk kerettel is tudtuk hozni a mérkőzéseket. Minden játékos, aki rendelkezésünkre állt, hozzátett a sikerhez, ezért csak dicséret illeti őket. A második helyezésünk jelen időben reális, és elvárható volt a csapattól. Ezúton mondunk köszönetet Gérce önkormányzatának és azoknak a támogatóinknak, akik anyagilag támogatták a labdarúgó csapatot. A sikerhez kellett egy kitartó szurkolótábor is.

3. Kenyeri

– A szezon előtt kitűzött célunk az első háromba kerülés volt, emellett a keret egyben tartása is nagyon fontos volt számunkra – összegzett Pungor István, a Kenyeri trénere – Az első félévben nagyon jól szerepeltünk, hoztuk a kötelező mérkőzéseket, majd a rangadókon is értékes pontokat szereztünk: második helyen teleltünk. Bajnokesélyesként várhattuk a tavaszi szezont. A bajnokság második fele ellenben nem úgy alakult, ahogy azt szerettük volna: létszámhiány miatt nem tudtunk felkészülni az előttünk álló kihívásra. A harmadik fordulóban lemondott a főszponzorunk, és ezenkívül is voltak külső problémák a csapat körül. Ez a bronzérem olyan közösség érdeme volt, amely minden dicséretet megérdemel.

4. Ikervár

–Az elmúlt bajnokságban elért 4. helyezést komoly eredménynek tartjuk, figyelemmel arra, hogy télen kilencen távoztak a csapatból, ketten pedig hosszabb időre szóló eltiltásukat töltötték, így egy rövid időre még a bajnokság biztonságos befejezése is bizonytalanná vált – konstatálta Bíró Barnabás elnökségi tag. – Az ikervári vezetőség radikális változtatásra szánta rá magát: helyi, illetve helyi kötődésű fiatalok beépítését, reaktiválását határoztuk el. Ebben szerencsére partner volt a kellő határozottsággal és szigorral fellépő edzőnk, Horváth József is. Bátran nyúlt az U21-es csapatban tehetségüket már megmutató fiatalokhoz, akik az idősebb, rutinosabb játékosokkal egy harcos, küzdeni akaró és tudó társaságot alkottak. A következő idényben is a 2015 tavaszán megkezdett munkát szeretnénk folytatni, Horváth József edzővel. Mindenképpen szeretnénk az 1-6. hely valamelyikén végezni.

5. Pecöl

– A vezetőség Mándli János személyében három szezon távollét után keresett meg egy megváltozott vezetőséggel. Kétszeri beszélgetés után elvállaltam a 2014/2015-ös szezon vezetőedzői és utánpótlás koordinátori felkérést – mondta el Rudolics Norbert.

– A kiesés ellen küzdő csapatot fel kellett ráznom és elhitetni velük, hogy ennél sokkal többre hivatottabbak. A vezetőség a 8-10. helyet célozta meg, ami nem volt elérhetetlen cél. Remek őszt futottunk és sikerült a legfontosabb a játékosok jókedvét és önbizalmát visszaadni, és a szurkolókat ismét a csapatmellé állítani. Kiemelném Nagy Istvánt, aki fél szezon alatt 24 gólt lőtt. A tavasz az ősztől nagyban eltért – kezdve István sérülésével – és a megnyugtató harmadik hellyel! Mindenkin éreztem a ,,szép volt ez így is a tavalyhoz képes" gondolatsort, aminek nem örültem, mert érzésem szerint benne volt a csapatban az érem lehetősége. Gratulálok a srácoknak és köszönöm a szurkolók kitartó, sportszerű buzdítását.

6. Szeleste-Pósfa

– Célkitűzésünk az első nyolc hely valamelyike volt, amit sikerült teljesíteni. Igaz, sokáig úgy nézett ki, hogy egy dobogós helyezést is elérhetünk, ám sok meghatározó játékosunk esett ki sérülés miatt, többek között a rutinuos Horváth Lajos is. – tekintett vissza Rozmán Róbert, a Szeleste-Pósfa szakosztályvezetője. – Télen sikerült erősítenünk a keretett, csatlakozott hozzánk az a Kovács Tibor, aki góljaival sokat javított az eredményeinken. Szeretnénk egyben tartani a csapatot, és egy gólerős játékost még igazolni. Az U21-ből is tudunk erősíteni, mivel a fiatal csapatunkat sikerült 4-5 játékossal feltölteni. És ha már a fiatalkoról esik szó, sokáig az aranyéremért harcoltak, ám az utolsó négy fordulóban elfáradtak, végül a negyedik helyen zárták az évet.

7. Csénye

– Egy nagyon nehéz őszi szezon után, ahol 17 pontot gyűjtöttünk, a tavaszi 22 pont jónak mondható. Így zártunk a középmezőny elején – kezdte a szezon értékelését a Csénye trénere, Pankaczi Zoltán. – A téli igazolásaink stabilabbá és megbízhatóbbá tették a csapatunkat. Az utolsó fordulókban aratott szép győzelmekkel összességében reálisnak mondható a 7. helyezés. Szeretnénk a csapatunkat egyben tartani és 2-3 játékos igazolását tervezzük. Jövőre egy jóval erősebb mezőnyben is szeretnénk meghatározó csapat lenni! Ezúton köszönjük mindenkinek, aki segítette a csényei labdarúgást az idei szezonban!

8. Mersevát

– A célkitűzés a középmezőny első fele volt, amit a 8. hellyel sikerült is teljesíteni – tudtuk meg Nagy Csaba edzőtől. – Tavasszal kicsit bővült a keretünk, és sikerült 22 pontot szereztünk, ami jónak mondható, de van némi hiányérzetem! Bravúros győzelmet arattunk Gércén, azonban fájó verséget szenvedtünk itthon a Szeleste ellen, ahol két tizenegyest is hibáztunk, emellett kétszer is kétgólos előnyből kaptunk ki Sitkén és Püspökmolnáriban. Tavasszal megannyi sérülés hátráltatta a csapatot, ifi játékosokkal kellett pótolni a hiányzókat! Góljaink több mint felét 3 játékosunk lőtte: Pethő Roland, Horváth Tamás és Csite Dániel. A csapatban jó a fiatal és a rutinos játékosok aránya, jól kiegészitik egymást pályán és azon kívül egyaránt! A jövőt illetően szeretnénk jövőre is a megyei II. osztály stabil csapata lenni!

9. Jákfa

– A 2014/2015-ös bajnoki évben a csapat a minimálisan kitűzött célt elérte – szögezte le Téttry Péter elnök. – A téli átigazolási időszakban sikerült rutinos labdarúgókat igazolni, ezért szerettünk volna a mezőny első felében végezni. Sajnos sérülések hátráltatták a jobb teljesítményt, illetve a szezon végére már a létszámmal is gondok akadtak. Jó pár játékost kellene igazolni a felnőtt és az utánpótlás csapatunkban is. A jövő még elég képlékeny, bár a csapatból még senki sem jelentette be a távozási szándékát. Valószínű a csapat vezetésében is változások lesznek.

10. Ölbő

– Az edzőváltás után a tavaszi szezon a csapat összekovácsolásáról, valamint az öltözői hangulat javításáról szólt! Reális célnak a hetedik helyet tűztük ki, mivel nagy volt a lemaradás a tabella első felétől – kezdte a szezonértékelését Varga László tréner. – Sajnos ezt nem sikerült elérnünk! Véleményem szerint ennek a csapatnak előkelőbb helyet kellene elfoglalnia a tabellán, erről tettünk tanubizonyságot olyan csapatok legyőzésével, mint a Gérce, az Ikervár és a Pecöl! Rumban pedig sikerült egy bravúros döntetlent elérnünk! Sajnos azonban becsúsztak nem várt vereségek, a jövőben ennek kiküszöbölése lesz az egyik célunk! Sérülések is nehezítették a munkát, kulcsjátékosok estek ki hosszabb-rövidebb időre, illetve játszottak sérülten! Összességében vegyes érzéseim vannak a szezont illetően, de bízom egy tudásnak megfelelő, jobb folytatásban!

11. Sitke

– A sitkei alakulat nehéz helyzetben várta a tavaszi pontvadászatot, mivel a csapat 11 ponttal szerénykedett csoportjában. A probléma oka: kevés létszámú játékosállomány, munkahelyi elfoglaltságok, sérülések – számolt be lapunknak Komáromi Szabolcs edző. – A tavaszi szezonra a vezetőség új igazolásokkal próbálta megerősíteni a keretet. Új edzőként a feladatom az volt, hogy biztosítsam a bentmaradást. A friss igazolások közül kiemelkedő teljesítményt nyújtott Viszkeleti Gergő, aki 12 góljával házi gólkirály lett. A sérülések okozta nehézségek ellenére elégedettek vagyunk, a tervezett 18 pontot megszereztük az utolsó fordulóban szerzett győzelemmel. A folytatásban reméljük, hogy sikerül a kiszemelt játékosokat megszerezni, amivel már merészebb terveket próbálunk teljesíteni. Az U21-es csapatunknak is jár a dícséret, becsülettel küzdöttek az utolsó fordulóig. Az új bajnokságban reméljük őket is a felsőházban látja a sitkei szurkolótábor.

12. Püspökmolnári

– A Szombathelyi csoport győzteseként a Sárvári csoportba kerültünk, ahol rögtön éreztették velünk, hogy nem biztos, hogy jó helyen járunk. A vezetés részéről a biztos bentmaradást tűztük ki célul, amit sikerült elérnünk annak ellenére, hogy egy focistát tudtunk igazolni és létszám hiány miatt is néha az ifi csapatból pótoltuk a hiányzó játékosokat. Tanuló év volt ez számunkra, de a következő szezonban már számolni kell velünk. A legjobban teljesítő játékosaink: Varga Miklós, Sziffer István, Varga Ákos, Kiss Gábor, Horváth Szabolcs II. Köszönjük a szurkolóinknak az egész éves támogatást, valamint az önkormányzatnak, hogy biztosította a lehetőséget a megye II osztályban – zárta évértékelőjét Sziffer István játékosedző.

13. Simaság

– Nagyon hullámzó év van mögöttünk. Az ősszel szerzett öt pont egy kicsit lehúzta a csapatot; de sikerült tavaszra meghatározó játékosokat igazolnunk, amit a megszerzett 19 pont is igazol. – foglalt össze Szabó Sándor, a Simaság edzője. – Célunk a bennmaradás volt, ezt teljesítette is a csapat. Játékosainkat probáljuk megtartani, (és kb. 3-4 új játékost igazolni). Az új bajnokságnak nagy reményekkel vágunk neki. Az U21-es csapatunk aranyérmes lett! Gratulálunkk a csapatnak, a vezetöknek és az edzőnek. Példamutató játékkal nyerték meg a bajnokságot, küzdöttek az utolsó fordulóig és sikerült is egész éves munkájukat megkoronázni!

14. Szergény

– Nem úgy alakult az év, ahogy azt szerettük volna, hullámzó volt a teljesítményünk. Ősszel és tavasszal is voltak olyan periódusaink, amikor majdnem elfogytunk – válaszolt lapunk érdeklődésére a Buzás Imre, Szép Tamás edzőpáros. – Ez főleg az U21-es csapatra igaz. Szoros mérkőzéseket játszottunk, sok meccsen kaptunk ki egy góllal. Különösen fájó vereségünk volt a Mersevát és a Rábahídvég ellen. Sajnos a hazai pálya előnyét is elveszítettük, öt mérkőzést is Kemenesmagasiban kellett lejátszanunk. Ami bíztató: a csapat magja egy kollektív baráti közösség, amit szeretnénk egyben tartani, egyenlőre senki nem jelezte távozási szándékát. Igazolni szeretnénk a lehetőségeink szerint.

15. Rábahídvég

– Felnött csapatunk a tervezett 8-10. helyet nem tudta teljesíteni! A 15. hely csalodást okozott szurkolóinknak – számolt be Horváth Ernő, a Rábahídvég edzője. – A bajnokság félidejében nem tudtunk 3-4 minőségi labdarúgót igazolni. A rendelkezésünkre álló keretből szinte minden fordulóban 4-5 játékosunk hiányzott, akiket a fiatal csapatból kellett pótolnunk. A következő szezont stabil 16-18 fős kerettel szeretnénk elkezdeni! Az U21-es labdarúgóink a bajnokság harmadik helyezettjei lettek! Fiataljaink a bajnokság kezdetétől végig esélyesek voltak a dobogó valamely fokára! Az utolsó két forduló ha jól sikerül, akkor az érem fényesebb is lehetett volna! A bronzéremhez gratulálunk a csapatnak és az edzőnek, ifjabb Horváth Ernőnek!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!