Sport

2015.06.28. 17:59

Ismét a Bolyai - Tíz vasi teniszcsapat lett érmes

Siófok – A tenisz diákolimpia országos döntőjében hat korcsoportban 175 csapat, 397 versenyző lépett pályára. Gazdag volt a Vas megyeiek éremtermése, hiszen tíz csapata is dobogóra állhatott.

Horváth Erika

A tenisz diákolimpia küzdelmeiben csak csapatversenyek vannak, a 2–4 fős együttesek két egyest és egy párost játszanak mérkőzésenként. A vasiak nagyon aktívak voltak, nyolc iskolából összesen 23 csapatot indítottak – ebből tíz a dobogóra is felállhatott.

A legkisebbeknél, az I. korcsoportban a fiúknál született vasi érem: a Gothard iskola Mátés Bence, Pfister Bálint, Simon Máté összetételű triója öt csapat körmérkőzése után bronzot szerzett.

A Bolyai iskola V. korcsoportban aranyérmes lánycsapata. Balról: Szabó Fruzsina, Pankotay Dorka és Serman Dóra. Fotó: Bolyai iskola

A II. korcsoportos lányoknál a háromból két csapatunk is eljutott a dobogóig. A Zrínyi (Patonai Orsolya, Körmendi Lilla) a pécsiek és érdiek legyőzésével jutott az elődöntőbe, a Gothard I. (Tóth Anna, Baumgartner Anna) a Karádit és a Noszlopot verte. A szombathelyiek egymás elleni küzdelméből a Zrínyi került ki győztesen, amely a fináléban alulmaradt a kiskunfélegyháziakkal szemben. Tehát a Zrínyi második, a Gothard harmadik lett. A fiúknál a Markovits testvérpár – Márton és Móric, a kőszegi Árpád-házi diákjai jutottak elődöntőbe a Zugló, a Jászberény és a szombathelyi Gothard legyőzésével. A fináléba már nem sikerült bejutniuk, 2-1-re kaptak ki a kaposvári Zrínyitől – bronzérmesek lettek.

A Bolyai két csapata, a III. korcsoportos, ezüstérmes fiúk -  balról Tájmer Kristóf, Németh Máté, Donázy Bence - és az V. korcsoportos bajnok lányok - Szabó Fruzsina, Pankotay Dóra és Serman Dóra.

A III. korcsoportban a fiúk voltak eredményesebbek. A Bolyai (Németh Máté, Donázy Bence, Tájmel Kristóf) egészen a döntőig menetelt két budapesti (Bornemissza, Pitypang) csapat legyőzése után az elődöntőben a szentesieket is felülmúlta. Ezüstérem lett a jutalmuk, miután a döntőben nem bírtak a budapesti Városligetivel. A Gothard I. csapata (Pesti Dániel, Jámbor Marcell) gyulai és kiskunfélegyházi gárdát fektetett két vállra, az elődöntőből viszont a budapesti Városligeti került ki győztesen – teljesítményük bronzérmet ért.

A Haladás VSE-ben készülő érmesek egy csoportja: Szekszer Bianka, Horváth Júlia, Baldauf Panka, Körmendy Lilla, Patonai Orsolya. Hátul középen: Szabó Éva szakosztályvezető.

A IV. korcsoportban különböző ágról ért az elődöntőbe két szombathelyi csapat. A Bolyai – Baldauf Panka, Horváth Júlia – kaposváriakat és balatonbogláriakat, az Oladi – Szekszer Bianka, Puskár Kátya – gyulaiakat, illetve szintén bogláriakat múlt felül. A döntőbe viszont egyik vasi különítmény sem jutott be, a Bolyai fővárosiaktól, az Oladi budaörsiektől kapott ki, így mindkét csapat bronzérmet hozhatott haza.

Az V. korcsoportban született a legszebb Vas megyei eredmény; a Bolyai triója – Szabó Fruzsina, Serman Dóra, Pankotay Dorka – akárcsak tavaly, ezúttal is aranyérmet nyert. Kiemelkedik Fruzsina teljesítménye, aki már az ötödik diákolimpiai bajnoki címét szerezte meg, és ezúttal is veretlen maradt. A szombathelyi együttes egy siófoki és két budapesti csapat (Városmajori, Karinthy) legyőzése után állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

A VI. korcsoportban sem maradtunk érem nélkül a Nagy Lajos Gimnázium fiúgárdája – Miklós Balázs, Pelczmann Márk, Tóth Barnabás, Sugár Tamás – jóvoltából. Veszprémi és miskolci ellenfelüket legyőzve lettek elődöntősök, majd harmadikak, miután a budapesti Balassitól kikaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!