Sport

2015.06.18. 15:25

Kerékpáros csapatverseny - a VaHaZsó a győztes

Szombathely/Zanat - Nagy sikert aratott és a VaHaZsó győzelmével ért véget az első alkalommal megrendezett szombathelyi kerékpáros csapat időfutamverseny.

Tóth Gábor

A Mozgástér programsorozat egyik állomásaként rendezte meg a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület a versenyt a 86-os út 21,6 km-es szakaszán – oda-vissza tekertek a résztvevők. A 12 négyfős csapat három percenként rajtolt. A fordulónál mért részidőket a rajtban azonnal lehetett látni, így a közönség számára menet közben is követhető volt a verseny. Az első két csapat a – VaHaZSó és a SZoESE Riders – ment 30 percen belül, ami arany minősítés ért. A 3–8. helyezettek 33 percen belül teljesítették a távot, amiért ezüst minősítés járt, a többiek pedig bronz minősítésben részesültek. A győztes együttes kerek 45 km/óra átlagot teljesített, és még a hatodik helyezett csapat átlagsebessége is 40 fölött volt.

Dobogósok. Balról az ezüstérmes a SZoESE Rider's (Prájczer Péter, Petrovics Alex, Kívés Bendegúz, Licskai Zsolt), a győztes VaHaZsó (Varga Péter, Hajba Szilárd, Zsódér Zsolt) és a bronzérmes a Mazsola 1. (Hosszú Dániel, Ifi Márk, Juhász Péter, Takács Péter). Fotó: SZoESE

Két komplett csapat érkezett Keszthelyről, egy Zalaegerszegről, a szombathelyi házigazdák pedig többen alkottak közös csapatokat sárvári, soproni, egerszegi bicajosokkal. Az eseményt három bécsi kerékpáros tette nemzetközivé. Minőségi rendezés, kellemes időjárás várta a versenyzőket. Kívés István főszervező szerint mindenképpen tervezik a folytatást.

Dobogósok: 1. VaHaZSó 28:48. (Varga Péter, Hajba Szilárd, Zsódér Zsolt, 45 km/óra), 2. SZoESE Rider's 29:20 (Prájczer Péter, Petrovics Alex, Kívés Bendegúz, Licskai Zsolt, 43,6 km/óra), 3. Mazsola 1. 30:22 (Hosszú Dániel, Ifi Márk, Juhász Péter, Takács Péter, 42,6 km/óra).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!