Sport

2015.06.23. 14:29

Következnek a negyeddöntők a magyar-román női kosárlabda Európa-bajnokságon

Győr, Debrecen - Lezárult a magyar-román közös rendezésű női kosárlabda Európa-bajnokság középszakasza, nyolc csapat folytathatja a kontinenstornát.

Tóth Gábor

A csoportkörből továbbjutott 12 női kosárlabda-válogatott Győrben és Debrecenben vívta a középdöntő mérkőzéseit. Az E-csoportban Törökország és Franciaország remekelt, mindkét gárda egyetlen vereséget szenvedett csupán. Nagy formában várja a folytatást a címvédő spanyol gárda, ugyanis öt győzelemmel tudta le a középszakaszt Spanyolország továbbra is elsőszámú esélyese az Európa-bajnokságnak. A szombathelyi csoportkörből továbbjutott orosz, szerb és horvát válogatottból az előző kettő versenyben maradt.

A spanyol Astou Ndour (jobbról) és az orosz Maria Vadejeva (labdával). A spanyolokat egyelőre nem lehet megállítani Fotó: MTI/KOvács Anikó

Középdöntő, végeredmény, E csoport: 1. Törökország, 2. Franciaország, 3. Fehéroroszország, 4. Montenegró, 5. Görögország, 6. Csehország. F csoport: 1. Spanyolország, 2. Litvánia, 3. Oroszország, 4. Szerbia, 5. Szlovákia, 6. Horvátország.

Mindkét csoportból az első négy helyezett jutott tovább.

A negyeddöntő párosítása: Törökország Szerbia (szerda, 18.00, Sport1), Litvánia Fehéroroszország (szerda, 20.30, Sport1), Franciaország Oroszország (csütörtök, 18.00, Sport2), Spanyolország Montenegró (csütörtök, 20.30, Sport2). A negyeddöntőknek a budapesti Syma Sport- és Rendezvényközpont ad otthon. A döntőt valamint a bronzmérkőzést vasárnap rendezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!