Sport

2015.07.15. 15:13

A célt teljesítették, fejlődtek a fiatalok - Továbbra is NB I-ben a SZAK-SI lányai

Szombathely – Bevált a recept, így a következő szezonban is NB I-es közegben fejlődhetnek tovább a SZAK-Sportiskola lány asztaliteniszezői.

Horváth Erika

Az élvonalat jelentő kilenccsapatos női Extraliga után az NB I. következik 19 csapattal – ide elég csak nevezni, kiesés nincs. A tízcsapatos nyugati csoporthoz tavaly csatlakozott a SZAK-Sportiskola együttese, amely újoncként öt győzelemmel, egy döntetlennel és 12 vereséggel a nyolcadik helyen fejezte be a pontvadászatot.

– A célunkat elértük, a gyerekek fejlődnek – összegezte az elmúlt szezon teljesítményét Szarka Tibor, a Szombathelyi Asztalitenisz Kör elnöke. – A csapatot a fiatalokra építjük; a saját nevelésű Nagy Réka 18, Rónafalvi Petra 13, a soproni Schreiner Lilla 15 éves, őket játszatjuk. Két tapasztalt játékosunk, Balláné Soós Csilla és Beke Csilla közül a mérkőzéseken az egyik segít nekik. A nyolcadik hely reálisnak tűnik, a mögöttünk álló csapatokat legyőztük. Végezhettünk volna az ötödik helyen is, ha végig a legerősebb összeállításban szerepeltetjük a gárdát, de a cél nem a minél jobb helyezés, hanem hogy a fiatalok lassan érjék be a felnőtteket.

Az NB I-es csapat két tinije, a 15 esztendős Schreiner Lilla (balról) és a 13 éves Rónafalvi Petra Vaida Florin edző tanácsait hallgatja. Fotó: Timár Gergely

Szarka Tibor elmondta még, hogy a következő szezonra is az NB I-be neveztek, változatlan elvárással, ugyanezzel a játékosállománnyal várják a pontvadászatot. A SZAK-SI NB III-as férficsapata sokáig jó eséllyel pályázott a bajnoki címre, így az NB II-be jutásra, cégül a CVSE III. egy ponttal beelőzte őket. Lehetőség lett volna így is feljebb lépni, de az edző Vaida Florinnal úgy döntöttek, a szintén gyerekekből álló keret inkább saját erőből harcolja ki a feljutást, így ismét az NB III-ba nevezték az együttest.

A SZAK-nál – ahol Beke Csilla is tagja az edzői stábnak – felerősítették az egészen kicsikkel való foglalkozást. Idén is folytatódik a Bercsényi iskolában a tavaly kezdődött program, az első osztályosok heti kétszer másfél órában órarendi keretben tanulják az asztalitenisz alapjait. Akik a másodikosok közül folytatni akarják, megtehetik.

A szombathelyi asztaliteniszezők sok-sok éve várnak egy olyan edzőteremre, ahol mindig állhatnak az asztalok, azaz bármikor használhatják. Már pislákol az alagút vége: a tervek készen vannak – a volt Epcos területén egy ezer négyzetméteres üzemcsarnokot alakítanának át pályázati pénzből. Az országos szövetség idén azonban a keretéből nem tudott erre juttatni, viszont ígéretet kapott a szombathelyi klub arra, hogy jövőre már lesz miből elkezdeni az átalakítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!