Sport

2015.07.12. 17:59

Juhász Lilla Eb-nyolcadik

Tallin (he) – Juhász Lilla, a Haladás VSE atlétája nyolcadik helyezéssel fejezte be szereplését az észtországi U23-as Európa-bajnokságon.

Horváth Erika

Juhász Lillának a szombati döntő már a harmadik futása volt a tallini kontinensviadalon. A pénteki középdöntőből U23-as országos csúcsot jelentő 13,20 másodperccel, az ötödik legjobb eredménnyel jutott a nyolc közé. Nos, a finálé ennyire jól nem sikerült. A rábapatyi – most az Egyesült Államokban tanuló – atléta 13,56-dal a nyolcadik helyen ért célba. A versenyt 12,75 mp-cel a svájci Noemi Zbären nyerte.

Lengyák György másik tanítványa, a 200 méteren a selejtezőben búcsúzó Móricz Bálint a 4x100 méteres váltóban is helyet kapott. A 16 kvartett két futamban küzdött meg a döntőért. (Az első három helyek és még két legjobb idő ért továbbjutást.) A magyar fiúk – Kádasi Zalán, Kovács Miklós, Móricz Bálint és Szűcs Valdó – az első futamban 41.11 másodperc alatt a hetedik helyen értek célba. A fináléhoz, 40,50-nál jobb eredmény kellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!