Sport

2015.08.17. 15:10

A Wodstock győzött - Jola Iron Cross Tour 2015

Szombathely - A Joskar-Ola Napok egyiksikeres, sok nézőt vonzó rendezvénye a Jola Iron Cross Tour 2015 erő-állóképességi csapatverseny volt.

Horváth Erika

Tizenhárom hatfős csapat versengett az Iron Cross Tour 2015 második szombathelyi állomásán. Ezúttal nem volt egyéni viadal, Mindenkinek egymásért, a csapatáért kellett küzdenie. És a kilátogató nézők értékelték is a versenyzők óriási, nem egyszer összerogyásig tartó erőfeszítését. Három feladatsorból (WOD) állt a verseny.

Az elsőben tíz perc alatt a lehető legnagyobb súlyokat kellett megmozgatniuk, elemelniük (deadlift) a résztvevőknek, és a csapattagok eredményét összesítették. A második sorozat egy komplex gyakorlatsor volt, amelynek teljesítésére versenyzőnként 2 perc állt rendelkezésre: egy 5 méteres kötél megmászása után 40 kilós bokszzsákot kellett 60 métert vinni, majd a fennmaradó időben hatféle gyakorlatból (például húzódzkodás, tolódzkodás) választhattak a versenyzők, amelyet a lehető legnagyobb ismétlésszámmal hajtottak végre. A harmadik WOD 200 méteres síkfutással" kezdődött és 40 kilós zsákkal nehezített 200 méterrel zárult. Közben csapatonként 150-es ismétlésszámmal kellett párokban guggolni, négyütemű fekvőtámaszt végezni (a mellkasnak földet kell érnie), illetve húzódzkodni.

Farkas Ádám a Ludus Gym együttesének képviseletében elemelésből vizsgázik.

Az erőben és állóképességben is komoly felkészültséget igénylő feladatokban jól teljesítettek a csapatok. A verseny nagyon kiélezett küzdelemben dőlt el, hiszen három szombathelyi gárda végzett az élen azonos pontszámmal. Végül az utolsó feladatsor időeredménye alapján döntöttek közöttük a Wodstockot hirdették ki győztesnek.

- Szerencsére az időjárás nem zavarta meg a rendezvényünket és sok nézőnk is volt. Sikeresnek bizonyult a verseny - értékelt az egyik főszervező, az amúgy válogatott birkózó Csercsics Richárd. - Ez persze nem jelenti azt, hogy nincs javítanivaló a szervezésen, lebonyolításon. Próbálunk tanulni a hibákból, és legközelebb még jobbat rendezni. Lehet, hogy nem is kell egy évet várni a következőre; megpróbálunk ősszel vagy télen teremben Iron Cross-versenyt rendezni. A vasárnapival kapcsolatban még annyit: nagy köszönet minden bírónak, segítőnek, támogatónak, nélkülük nem jöhetett volna létre az idei tour második versenye.

Végeredmény: 1. Wodstock (Imrei Kata, Tóth Adrienn, Balogh Szilárd, Balogh Ádám, Szabó Ádám, Sáfián Zoltán), 2. Hobbisták I. (Horváth Anikó, Krutzler Eszter, Bertha György, Buday István, Szabó Ádám, Mélykuti Árpád, 3. Galaxy Cross Team (Papp Nikolett, Berta Eszter, Pusztai Szabolcs, Tóth Tamás, Kiss Csaba, Csercsics Richárd).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!