Sport

2015.08.16. 15:10

Nem volt esély - A két öngólt vétő Viktória 6-2-re kikapott

Szombathely - Az MTK elleni súlyos, 6-2-es vereséggel kezdte a női labdarúgó NB I. 2015/16-os szezonját a Viktória-Trend Optika FC.

Pum András

Viktória-Trend Optika FC- MTK 2-6 (1-5). Szombathely, 80 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kártyás.

Viktória: Bíró - Szakonyi, Kun, Balogh, Magyar - Csidei, Manhart, HARSÁNYI, MAGYARICS (Kopcsándi, 56.) - Rózsa, Siklér (Kiss Zs., 46.). Edző: Bánfalvi Attila.

MTK: Varga L. - Nagy A. DEMETER, Pinczi, Szabó Zs. (Csányi, 46.) - NAGY L., HUMMEL-SMUCZER, HERCZEG (Kaján, 68.), Diószegi - MÉRY (Csorbai, 57.), Palkovics. Edző: Medgyes Péter.

Noha a mérkőzés elején a Viktória vezetett néhány támadást, pocsékul kezdődött számára a találkozó. Az első percben Herczeg ziccerben kapu mellé fejelt, négy perc múlva Nagy kilépett és 20 méterről a jobb sarokba helyezett (0-1). A 11. percben Herczeg a kapufát találta el, két perc múlva egy labdavesztést követően Diószegi 12 méterről a jobb sarokba lőtt. (0-2). Negyedóra elteltével egy előreívelésnél a tizenhatos előtt álló Magyar ballal megpróbált felszabadítani, a labda a jobb sarokba vágódott öngól (0-3). A fővárosiak fölényben futballoztak, a vasiak beszorultak térfelükre. A 29. percben Szakonyi szöktette a jobb oldalon Manhartot, a középpályás egy védő mellett, 14 méterről gyönyörű gólt lőtt a jobb felső sarokba (1-3). Nem sokáig örülhettek a hazaiak: a 31. percben Méry jobbról belőtt labdája Balogh lábáról a jobb sarokba pattant újabb öngól és 1-4. Két minutum múlva Palkovics 22 méterről lőtt bombagólt a felső léc segítségével (1-5). Szünet után Harsányi 25 méteres hatalmas góljával közelebb került a Viktória az MTK-hoz. A félidő második felében ismét átvette az irányítást a vendéggárda, amely újabb góllal beállította a végeredményt (2-6).

A jobb erőkből álló MTK ilyen arányban is megérdemelten nyert. Gólszerzők: Manhart (29.), Harsányi (54.), illetve Nagy L. (5.), Diószegi (13.), Magyar (öngól) 15., Balogh (öngól) 31., Palkovics (33.), Csorbai (76.).

Bánfalvi Attila: Játékosaim mindent megtettek, ezen a napon ekkora különbség volt a két csapat között.

További eredmények: Győr Szeged 4-1, Astra - Femina. A Kóka - FTC mérkőzést kedden 16 órakor rendezik.

Viktória-MTK NB I-es női foci VK Fotó: Vincze  Kornél

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!