Sport

2015.08.09. 15:21

Ostromboksz: Csemege az ökölvívás kedvelőinek

Kőszeg - Mind a versenyzők, mind a közönség körében nagy sikert aratott a 7. Ostromboksz nemzetközi ökölvívógála.

Tóth Gábor

A Fitt-Box Ökölvívó Egyesület rendezvénye öt csapatot vonultatott fel. A Fő téren felállított ringben a „házigazda" nyugat-dunántúli régió gárdája mellett a közép-alföldi, a központi és az észak-magyarországi régió bunyósai meccseltek, valamint érkezett egy szlovák együttes is. A nyugat-duntántúli régió csapatában Lakotár Benedek, Németh Gábor, Jankó Krisztián, Szoták Titusz, Radics Béla, Hámori Luca, Krajczár Tamás, Papp Tamás, Bugyik Imre és Hámori Ádám képviselte a kőszegi színeket, míg a szombathelyi Skorpió Box Club két bunyóssal – Muhovics Milán, Pörge Bálint – érkezett. Két különdíj is gazdára talált, Jankó Krisztián lett a legjobb hazai bunyós, míg Hámori Ádám a legtechnikásabb versenyző. A több mint ezer szurkoló, érdeklődő 22 mérkőzést, remek meccseket láthatott – kiváló volt a hangulat, gördülékeny, show elemekkel feldobott, látványos a rendezés, és a bunyósok is kitettek magukért. Remek betétprogramok is szórakoztatták a sportág kedvelőit, így többek között élménybeszámolót tartott a profi ökölvívó bajnok Szili István.

– Örülünk, hogy egyre nagyobb tömeget mozgat meg a rendezvényünk, az Ostromboksz mára az Ostrom Napok rendezvénysorozatának egyik fontos állomása lett – fogalmazott Varsányi Áron, a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület vezetőedzője, az Ostromboksz főszervezője. – Az edzőkollégák, a versenyzők és a szurkolók visszajelzése alapján is biztosan állíthatom, hogy jól sikerült a torna – egy csemege a sportág kedvelőinek. A régiók a legjobb bunyósaikat hozták el, ráadásul hamarosan kezdődnek a magyar bajnokságok, így már a felkészülés kellős közepén járó bokszolók léptek a ringbe, akik mindent beleadtak a csatákba. A csapatok szívesen jönnek hozzánk, és már most jelezték, hogy jövőre is jönnének. Természetesen jövőre is megrendezzük az Ostrombokszot, és próbálunk majd minél erősebb mezőnyt elhozni Kőszegre, minél színesebb műsorral, rendezéssel előrukkolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!