Sport

2015.09.14. 15:56

Fekvenyomás nemzetközi mezőnyben

Körkép – Remek eredményekkel tért haza két nemzetközi fekvenyomóversenyről Nagy Flórián és Berkes Ferenc.

Tóth Gábor

Biatorbágyon nemzetközi, nyílt nevezéses fekvenyomóversenyen tette próbára a tudását, erejét a két szombathelyi sportoló. Nagy Flórián a 110 kilósok hat főt felvonultató mezőnyében 200 kilóig jutott, ezzel aranyérmet nyert. Berkes Ferenc a 100 kg-os súlycsoportban 175 kilót nyomott ki, ezzel négy riválisát megelőzve a dobogó tetejére állhatott.

Fotó: Kovács Hajnalka

Pusztaszabolcs ugyancsak nemzetközi, nyílt nevezéses tornának adott otthont. Itt Nagy Flórián (120 kg) 205, Berkes Ferenc (105 kg) pedig ismét 175 kilót teljesített, mindketten ezüstéremmel zárták a viadalt.

Fotó: Kovács Hajnalka

– Úgy bő egy éve foglalkozunk komolyabban a sportággal, egyre jobb eredményeket érünk el, így egyre nívósabb versenyekre nevezhetünk – árulta el Nagy Flórián. – A biatorbágyi és a pusztaszabolcsi erőpróba remekül beillett a felkészülési programunkba, ugyanis a novemberi GPC Világkupára edzünk, aminek Füzesgyarmat ad otthont. Ott szeretnénk előrukkolni egy igazán jó eredménnyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!