Sport

2015.09.15. 15:08

Két vasi csapat várja az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság rajtját

Szentgotthárd, Szombathely – Két Vas megyei csapat, a Szentgotthárdi KK és a Szombathelyi Egyetemi SE várja a 2015/2016-os NB II-es férfi kézilabda-bajnokság vasárnapi rajtját.

Tóth Gábor

A Szentgotthárdi KK tavaly is ott volt a mezőnyben, az elmúlt években rendre jó teljesített. A SZoESE viszont hosszú évek után tért vissza a férfi kézilabda térképére.

– Az utánpótláscsapatok hiánya miatt szünetelt hosszú évekig a férfi kézilabda az intézményünkben – árulta el Skoda Bence, a SZoESE trénere. – Ám 2012-ben újra belekezdtük az utánpótlás-nevelésbe. Egyre érett a csapat, tavaly például a 2. helyen végeztünk Somogy, Zala, Vas összevont megyei bajnokságban – és úgy ítéltük meg, hogy ott a helyünk az NB II-ben. A keretünk zömét 19-20 éves játékosok adják, de azért akad néhány rutinosabb kézisünk is. Az első évben nincsenek merész terveink, csak szeretnénk stabil középcsapattá válni. A felkészülésünk jól sikerült, hiszen remek körülmények közepette dolgozhattunk, a srácok pedig vevők voltak a munkára. Felkészültünk a szezonra!

A Szentgotthárdi KK új edzővel fut neki a bajnokságnak, Ernst Attila helyét a klub korábbi erőnléti trénere, Péter Zsolt vette át.

– Ismerem a csapatot, a fiúkat, hiszen a harmadik évemet kezdem el a klubnál – fogalmazott Péter Zsolt. – A tavalyi keret váza, gerince együtt maradt, új játékost nem igazoltunk. De nem is kell, hiszen remek az utánpótlásműhelyünk, nyugodtan támaszkodhatunk saját fiataljainkra. Egyébként a felnőtt keret zömét érett, ütőképes játékosok alkotják. A fiúk motiváltak, remekül dolgoztak a felkészülési időszakban. Ugyanakkor megítélésem szerint az előttünk álló bajnokságban nem lesz olyan könnyű a mezőny elején végezni, mint az tavalyi és tavalyelőtti évadban. Ugyanis két erős csapat, a Tatabánya és a Balatonfüred érkezett a csoportunkba. Ettől függetlenül bizakodva várom a rajtot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!