Sport

2015.09.06. 18:34

Röplabda: Nagyot játszott a női válogatott

Szombathely – Az Európa-liga elődöntőjének visszavágóján a magyar női röplabda-válogatott legyőzte a görög nemzeti csapatot, így bejutott a sorozat fináléjába.

Tóth Gábor

A vasárnapi, szombathelyi mérkőzésen a sportág szűk vezetése is képviseltette magát.

– Nagyon régóta együtt játszik a csapat gerince, a válogatott május óta együtt dolgozik, edzőtáborokba jár, edzőmeccseket játszik – vezette fel az elmúlt hetek, hónapok történéseit még a mérkőzés előtt a Magyar Röplabda Szövetség elnöke, Ludvig Zsolt. – Óriási sikert értek el a lányok azzal, hogy Magyarország 28 év után ismét ott lehet az Európa-bajnokságon. Emellett pedig egy komoly nemzetközi siker kapujában állunk: a magyar válogatott még soha nem játszott döntőt az Európa-ligában. Remek a szervezés, remek a hangulat, bizakodva várom a meccset.

A mérkőzés legjobbjának választott Sándor Renáta (balról) üti el a labdát a görög sánc mellett. Fotó: Unger Tamás

Amelynek előnyből futhatott neki válogatottunk, hiszen az első, görögországi találkozón 3:2-re nyert. Ráadásul visszatért a csapatba az előző találkozó kihagyó két kulcsember Horváth Dóra és Liliom Rita. Igaz, családi gyász miatt Lévai Vivient nélkülözni kényszerült a csapat.

Magyarország–Görögország 3:1 (-22, 19, 11, 17). – Szombathely, 1000 néző, Európa-liga, elődöntő, válogatott női röplabda-mérkőzés, vezette: Porvaznik (szlovák, Bloemhard (holland).

Magyarország: Sándor R. 25, Dobi E. 9, Horváth D. 16, Vacsi E. 4, Tálas Zs. 4, Liliom R. 1. Csere: Kötél D. (libero), Kötél Zs., Pallagh Á. 7, Szeles P. 2, Szakmáry G. 1. Szövetségi kapitány: Jan José De Brandt.

A találkozó nagyszerű hangulatban kezdődött: érkeztek szurkolók Vácról, Tatabányáról, Kecskemétről – akik nem spóroltak a hangukkal. Az első szettet a görögök nyerték, kiélezett, nagy csatában. A másodikban azonban végig vezettek a magyarok, biztosan egyenlítettek. A folytatásban pedig nem lassítottak a mieink, két gyors szettben lezárták a mérkőzést, eldöntötték a továbbjutás kérdését. Ott van az Európa-liga döntőjében a magyar válogatott!

A mérkőzés legjobbjának Sándor Renátát választották. Az Európa-bajnokságra készülő magyar csapat sorozatban hetedik meccsén nem talált legyőzőre

A másik ágról Törökország jutott a fináléba, mindkétszer 3-0-ra verte Izraelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!