Sport

2015.09.26. 16:22

Győz a Vojvodina Cacakon - Szerb tippek Bosnjakkal

Predrag Bosnjak, a Szombathelyi Swietelsky-Haladás 29 éves szerb-magyar állampolgárságú labdarúgója kedvenc szerbiai együttese, a Vojvodina sikerét reméli vasárnap délután.

Pum András

A szabadkai születésű, egyszeres magyar válogatott Predrag Bosnjak pályafutását a Vojvodinában kezdte, és ugyan az ifjúsági csapatban rendszeresen futballozott, ám a felnőtteknél nem szerepelt. Ellentétben a Kikinda és a Novi Sad (Újvidák) gárdájában, utóbbitól szerződött 2010 telén Magyaroszágra. A Haladáshoz 2013 nyarán igazolt, majd egy évre rá leigazolta az FTC, ám onnan újabb egy esztendő elteltével ismét a Rohonci útra igazolt. A szerb-magyar Bosnjak természetesen figyelemmel kíséri a szerb Super Liga küzdelmeit.

Bosnjak a Vojvodinának drukkol, a vajdasági csapat sikerét várja (Fotó: Szendi Péter)

Borac Cacak (6.)–Vojvodina (4.). Vasárnap, 15.00

A vendég Vojvodina trénere, Zlatomir Zagorcic annak idején edzőm volt Újvidéken, nagyon értett a játékosok motiválásához, emellett mindig is a támadófutballt preferálta. Az Európa-ligában éppen az MTK-t búcsúztatta a Vojvodina. A Borac inkább a védekezést részesíti előnyben, a szívem azt mondja, nyer a Vojvodina, de a döntetlen sem elképzelhetetlen.

Tippem: x, 2

Rad (9.)–Metalac (13.) – Vasárnap, 15.00

A Rad nem túl tehetős klub, elsősorban játékosok eladásából él, nem véletlenül alkotják kerete túlnyomó részét ifjú labdarúgók. A klub tulajdonosa többek között a francia Bacary Sagna menedzsere. A Metalac újonc csapat, stabil anyagi lábakon áll, szép stadionban focizik, nem marad pont nélkül – sőt.

Tippem: x, 2

Vozdovac (12.)–Partizan Beograd (3.). Vasárnap, 16.00

Ez egy belgrádi derbi. A Vozdovac műfüvön rendezi meccseit, amihez nem könnyű alkalmazkodni. A Partizannak viszont ez nem jelenthet gondot, és noha nem kedvelem a belgrádi együtteseket – a Vojvodináért szorítok –, nyer a vendégcsapat.

Tippem: 2

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!