Sport

2015.09.21. 15:53

Világkupa: Csillag talajon, Dévai ugráson dobogós

Eszék - A Szombathelyi Sportiskola – Delfin SI SE – mindkét felnőtt válogatott tornásza, Csillag Tünde és Dévai Boglárka is ezüstérmet hozott az elmúlt hétvégi, horvátországi világkupaversenyről.

Horváth Erika

Hétfőn már a tatai edzőtáborban folytatták a világbajnokságra való felkészülést azok a tornászválogatottak is, akik a hétvégi világkupaversenyen szerepeltek. Eszékre 33 ország küldött versenyzőket (a női mezőnyben 22 képviseltette magát), köztük Magyarország is. A népes létszámra való tekintettel egy-egy szeren nemzetenként csak két tornász indulhatott. Lehetőséget kapott a Delfin SI SE két versenyzője. Csillag Tünde és Dévai Boglárka is, előbbi talajon és felemás korláton, utóbbi ugráson. A végeredmény már ismert: mindketten ezüstéremmel térhettek haza. Ott volt velük a versenyen egyik edzőjük, Rácz Gábor is (a másik Vizer Erzsébet) – ő számolt be a részletekről.

Nagy siker a sportiskolásoknál – egy világkupa-versenyen ketten is dobogóra állhattak. Balról Dévai Boglárka az ugrás-, jobbról Csillag Tünde a talajezüsttel és egyik edzőjükkel, Rácz Gáborral. Fotó: Szombathelyi Sportiskola

– A csütörtöki selejtezőben Dévai Bogi elhibázta a duplacsavaros ugrását, nagy szerencsével jutott csak be nyolcadikként a szer döntőjébe –mondta Rácz Gábor. – Ott azonban már kipihent volt, nagyon jól teljesített. Kis ellépések ugyan voltak, valószínűleg emiatt maradt le 37 ezredponttal az aranyról. De az ezüstnek is nagyon örülünk. Csillag Tündi a talaj pénteki selejtezőjében jobb gyakorlatot mutatott be, mint a vasárnapi döntőben. Háromnegyed négyig lehetett melegíteni a versenyszőnyegen, és ő 18.20-kor került sorra. Még tanulni kell, hogyan lehet áthidalni ilyen hosszú üresjáratot. Tündi éppen vasárnap ünnepelte a 24. születésnapját. Nagyon figyelmesek voltak a szervezők, hangosbemondón köszöntötték, és felcsendült a „Happy birthday" is. Úgyhogy nemcsak a második helynek, hanem ennek is örülhetett.

Csillag Tündét és Déva Boglárkát – illetve még számos külföldi és hazai kiváló tornászt – néhány nap múlva hazai környezetben láthatjuk versenyezni: szombaton és vasárnap rendezik meg az az Arena Savariában a hetedik Magyar Grand Prix-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!