Sport

2015.10.26. 11:38

Diadalmas Bük - Pályán az NB II-es vasi női kézi csapatok

Körkép – Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 6. fordulójában a Bük megyei rangadót nyert Cellben, bravúros döntetlent ért el a Körmend, idegenben nyert a Sárvár.

Tóth Gábor

Celldömölki VSE Vulkánfürdő–Dr. Lupo-Büki TK 15-18 (5-11).

Celldömölk, 200 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Burghardt L., Burghardt R.

CVSE: Szabó – Freiberger 1, Szomorkovits 12/8, Bagics, Tóth, Németh, Sebestyén 2. Csere: Pongrácz, Geiger, Vlasich, Marton, Bognár, Szalai. Edző: Rozmán Gergő.

Bük: HARASZTOVICS – BINDER 2, UDVARDI 8/1, Szenczi 1, PATAKI 3/3, NÉMETH D. 2, Ravadits. Csere: Palkovits (kapus), Szalai, CSÓKA 2, Szabó N., Csabai, Németh B., Markó, Szabó D., Szabó R. Edző: Mátés István.

A Bük két átlövőjét szoros emberfogással próbálta semlegesíteni a Cell, ám így nagy területek maradtak a pályán, ezt pedig jól kihasználták a vendégek. A celliek teljesen tanácstalanok voltak támadásban – igaz, a vendég remekül védekezett. Kapkodó, rossz játékuk miatt a félidő közepére 7-2-re ellépett a Bük, sőt a szünetig tovább nőtt a különbség. A második félidőt jobban kezdte a Cell, visszakapaszkodott három gólra, de tovább nem tudta faragni a hátrányát. Megérdemelten győzött a Bük a parázs hangulatú, kemény játékot hozó rangadón. Junior: 7-30.

Rozmán Gergő: – Ilyen gyenge támadójátékkal és rossz helyzet kihasználással nemhogy egy rangadót, de egy sima meccset sem lehet megnyerni.

Mátés István: – Remek védekezésünk megoldhatatlan feladatot jelentett a hazaiaknak. Nagy szívvel, csapatként játszva értük el ezt a nagyszerű győzelmet.

Körmendi DMTE–VADY Mosonszolnok 25-25(13-12).

Körmend, 80 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bazsó, Pánczél.

Körmend: Bertai – Török 5, Adorján 5, Németh A. 3, Szabó A. 6, Bokor, Cser. Csere: Anek (kapus), Kiskós 5/5, Kisbalázs, Huszár 1, Kovács D., Kalamár, Benedek, Faragó. Edző: Oláh Sándor.

Jó védekezéssel kezdte a mérkőzést a házigazda, gyorsan előnybe is került. Aztán jött egy rövidzárlat, és a tabella második helyén álló vendég egyenlített (23. perc: 10-10). Fordulás után is a Körmend kezdett jobban (39.perc: 18-15.), ebben az időszakban eldönthette volna a mérkőzést (52. perc: 25-22), de sorra maradtak ki a helyzetek, így izgalmas lett a végjáték – és a vendégek az utolsó pillanatban egyenlítettek. Bár győzelmet szalasztott el a Körmend, a döntetlen is bravúros eredmény. Junior: 32-19.

Tapolca VSE–Sárvárfürdő Kinizsi SE 28-39 (11-18).

Tapolca, 60 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, v.: Andorka, Szilágyi.

Sárvár: Márkus – Hegyi D. 6, Bősze 3, Fehér 3/1, Soós P. 3, Doncsecz 3, Soós R. 1. Csere: Takács A., Varga Á (kapusok), Nardai 5, Bolfán 3, Farkas 4, Kiss N. 4, Vajda 2, Pup 2. Edző: Hegyi Gábor.

A Sárvár villámrajtot vett (11. perc: 8-0-ra), ám ezt követően visszavett a tempóból, a lelkes hazaiak pedig faragtak hátrányukból (25. perc: 9-12). De egy 6-2-es szériát produkálva a szünetig ismét megnyugtató előnyre tettek szert a sárváriak. A második félidőben már csak a gólkülönbség mértéke volt kérdéses. A Kinizsiből minden pályára lépő mezőnyjátékos betalált a tapolcai kapuba. Junior: 32-19.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!