Sport

2015.10.29. 16:15

Szombathelyi siker az Alpok-Adrián

St. Veit/Glan – Szombathely csapata nyerte a 28. Alpok-Adria utánpótlás sakkgála U20-as korcsoportjának versenyét.

Horváth Erika

Az ausztriai sakkgálán 12 U14-es és kilenc U20-as csapat ült asztalhoz. Utóbbiban Szombathely képviseletében az Egri László Jr., Szukics Ádám, Vida Krisztián és Egri Zsolt alkotta kvartett. A hat osztrák, egy-egy magyar, horvát és olasz csapat körmérkőzést vívott. A szombathelyiek egyszer sem botlottak, minden ellenfelüket legyőzték. A Sahorski Klub Goranka, Friuli és a Trofaiach csapatát egyaránt 2,5-1,5-re. A BRG Steyrt 4-0-ra, az Europagymnasiumot 3-1-re, Steiermarkot pedig 3,5-0,5-re. Szintén csak fél pontot vett el tőlük a HTL Villach csapata, akárcsak az utolsó fordulóban a BG/BRG Lienz.

Fotó: Facebook

Szombathely tehát nyolc győzelemmel, 16 ponttal szerezte meg az első helyet az egyaránt 12 pontot gyűjtő Steiermark és Friuli előtt. A torna legeredményesebb játékosa Egri László Jr. lett, aki nyolc partijából hetet megnyert. Egyben övé lett az 1. tábla tábladíja is. Szukics Ádám 6, Vida Krisztián 5,5, Egri Zsolt 6,5 ponttal járult hozzá a sikerhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!