Sport

2015.12.01. 15:18

Futsal: Erődemonstráció az újoncnál

Nyírbátor - Az NB I-es futsalbajnokság 11. fordulójában a Swietelsky-Haladás VSE begyűjtötte a kötelező győzelmet az újonc Nyírgyulaj vendégeként.

Tóth Gábor

A Haladás csapata 9 órakor kelt útra -  ebédszünet, pihenők beiktatása után - 17 óra előtt néhány perccel érkezett meg Nyírbátorba, 520 km-t maga mögött tudva. A „kirándulást" Horváth Péter sérülés, Németh Péter pedig eltiltás miatt hagyta ki - Gyurcsányi lett a csapatkapitány.

Nyírgyulaj KSE-Swietelsky-Haladás VSE 2-8 (2-3).

- Nyírbátor, 300 néző, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Takács, Erdélyi (Szabó).

Nyírgyulaj: Pallai - Varga, Berecz, Angyalos, Siska. Csere: Lovas, Czerula, Tóth, Polényi, Pénzes, Végső, Kriston, Oxi, Kovács. Szakmai igazgató: Lukács Tibor.

HVSE: Tyukász - Öreglaki, Gyurcsányi, Vidák, Nagy T. Csere: Gyimesi (kapus), Hajmási, Hegyesi, Rácz, Sipos, Molnár, Németh E., Kendik. Edző: Marcos Angulo.

Gól: Tóth B. (11.), Berecz (14.), illetve Gyurcsányi (5.), Hegyesi 3 (6., 13., 36.), Rácz (33.), Öreglaki (35.), Nagy T. (38.), Molnár (40.).

A nyolc HVSE-találatból három Hegyesi Zsolt (fehérben) nevéhez fűződik. Fotó: Unger Tamás

A papírformának megfelelően a Haladás megpróbálta rögtön magához ragadni a kezdeményezést. Nyomtak a vasiak, többet volt náluk a labda, és úgy tűnt, hogy sikerül korán megroppantani az ellenfelet (0-2). Ám a házigazda nem adta fel, szívósan játszott, keményen küzdött, nem engedett a szigorú védekezésből, próbált kontrázni. Sikerült is látótávolságon belül tartani a zöld-fehéreket. Igaz, ehhez kellett némi szerencse is, hiszen az első játékrészben a zöld-fehérek háromszor is a kapufát találták el - és a hazai kapus is parádés formát fogott ki. Fordulás után sebességet váltott a zöld-fehér gárda, egyre nehezebben tartott a lépést a kizárólag védekező, a labdával alig-alig találkozó házigazda, majd lassan lélekben feladta a meccset (35. perc: 2-5) - és talán az erejével is elkészült. A szombathelyiek gyorsan, pontosan, látványosan játszottak, könnyen kerültek helyzetbe. Sok lehetőséget kaptak a fiatalok, akik igyekeztek is bizonyítani. Erődemonstrációt tartva nyert a Haladás - és őrzi második helyét a tabellán.

Marcos Angulo: - Örülök a győzelemnek, annak pedig különösen, hogy ilyen magabiztosan gyűjtöttük be a három pontot. Gyurcsányi kisebb sérülést szenvedett, de szerencsére tudott pihenni, nem volt szükség a játékára a második félidőben. Nagy Tamás nagyot játszott, a mezőny legjobbja volt, de a fiatalok sem vallottak szégyent, sőt. Molnár Milán például góllal mutatkozott be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!