Sport

2016.03.29. 09:30

Amerikaifutball: nagyon nyert a Szombathely Crushers

Szombathely - Kiütéses győzelemmel kezdte a divízió II-es amerikaifutball-bajnokság idei szezonját a Szombathely Crushers.

Tóth Gábor

Szombathely Crushers- Győr Sharks II. 45-0 (7-0, 14-0, 14-0, 10-0).

- Szombathely, Városligeti pálya, 300 néző, divízió II-es amerikaifutball-mérkőzés. Pontszerzők: Piskor Péter 3 TD, Németh Barnabás, Forrai Dániel, Őri Balázs 1-1 TD, Orsós Attila 1 FG és 6 XP.

A találkozó egy kicsit álmosan kezdődött, ennek ellenére a hazaiak megszerezték a vezetést Németh Barnabás révén, akit Forrai Dániel talált meg egy pontos átadással. Orsós Attila az extrát értékesítette - és a folytatásban egyszer sem remegett meg a lába. A második negyedben már éledeztek a hazaiak, amit kettő touchdownnal jeleztek. Piskor Péter remekelt irányító poszton, így 21-0-s, magabiztos előnnyel mehettek pihenőre a vendéglátók. A második félidőben folytatódott a szombathelyi örömjáték - Forrai és Piskor volt nagyon elemében. Az utolsó játékrésznek már 35-0-s hazai vezetéssel futottak neki a felek. Vagyis a meccs korán eldőlt - de a záró etapra is maradtak szombathelyi pontok. A remek sikerből természetesen kivette a részét a védelem is, Őri Balázs például egy interception TD-t is összehozott.

A Szombathely Crushers szervezett, erőtől duzzadó játékkal elsöpörte ellenfelét. Igaz, a Győr szűk kerettel, sok fiatal játékossal érkezett Szombathelyre, gyorsan elkészült az erejével.

- A védelemben kiváló munkát végzett mindenki. Támadásban viszont még sokat kell javulnunk. Szeretnék köszönetet mondani Gildo Natornak, aki ősz óta segíti edzéseinket! - értékelt Őri Csaba, a Szombathely Crushers vezetőedzője.

A Szombathely Crushers legközelebb április 23-án, Vépen lép pályára, a Boda Troopers lesz a vendég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!