Sport

2016.03.20. 19:58

Megyei I.: A Táplán meglepte a Szentgotthárdot - Ismét egy góllal diadalmaskodott a Répcelak

Megyei körkép - Először kapott ki a bajnokságban a Celldömölk, a körmendi vereség rögtön a listavezető első helyébe került.

Török Tibor

Schott Lukácsháza-Répcelak 0-1 (0-0).

Lukácsháza, 100 néző, vezette: Kovács B.
Gól: Csordás 55.
Lukácsháza: Szalay - Szentkúti (Németh Cs.), KOVÁCS D., Gugcsó, Baranyai - SZABÓ CH., Németh P. (Németh R.), Gombás (Varga), Tar Máté (Virág) - Komálovics Á., SZALAI SZ. Edző: Bezdi István.
Répcelak: NÉMETH G. I. - Baranyai, Németh G. II., Fazekas, Balogh - Tamási, TÓTH DOMINIK, Horváth T., Harkai (Pungor) - Csordás (Tóth Dávid), JORDÁN (Kiss T.). Játékos-edző: Balassa Péter.

Tapogatózó játékkal kezdődött a mérkőzés: mindkét csapat az ellenfél erejét méregette. Főként a mezőnyben folyt a játék, aztán a 25. percben a Répcelak veszélyeztetett először, Szalay G. remekül védett. A 28. percben a hazai kapus kirúgásából megszerzett labdát Gombás G. 20 méterről a kapufára vágta, a kipattanót pedig Tar M. testtel sodorta mellé.

A második félidőben a vendégek támadólag léptek fel, ennek eredményeképpen az 55. percben Csordás L. a jogosan megítélt büntetőből vezetést szerzett. (0-1) A bekapott gól felébresztette a Lukácsházát, a 65. percben Szalai Sz. lépett ki, az óriási ziccert Németh G. hárította. Tovább nyomta ellenfelét a hazai gárda, ezáltal kontralehetőségek adódtak a vendégek előtt. A 85. percben az ötösön lepattanó labdát Komálovics Á. fordulásból a kapusba vágta. A 92. percben szép hazai támadás végén Virág B. lövését a vendégek kapusa bravúrral hárította. A mérkőzés összképe alapján a Lukácsháza rászolgált volna az egy pontra, de a rutinos vendégek meg tudták őrizni előnyüket. (Komálovics Balázs)

Két körmendi gólszerző egy képen: Takács Márton (balról) öleli át Niksz Tamást, aki találata mellett egy gólpasszt is jegyzett. Fotó: Unger Tamás

Kiswire Szentgotthárd-Tápláni KSK 2-3 (0-1).

Szentgotthárd, 150 néző, vezette: Marácz.
Gól: Bugán 84., Muszka 92. illetve Schimmer 2., Schindler 2 (49., 83.).
Szentgotthárd: Fábián - Sütő (Bugán), Kovács P. (Sipos), Támis, DANCSECZ - Vass R. (Muszka), Merkli (Csákvári) - Nagy O. (Vass D.), Kovács T., Nyári - Düh. Edző: Heiter László.
Tápláni KSK: GYIMESI - KORONCZAI, BADICS- SCHIMMER, BALÁZS - MUZSAI, KAJCSOS, MIKOVICS (FÜRDŐS), SCHINDLER - RAJZINGER (KASZA), CZIRÓK. Játékos-edző: Borbás János.

A jól rajtoló hazaiak számítottak esélyesnek, ráadásul a vendégektől több kezdőjátékos is hiányzott. Ehhez képest mindjárt a meccs elején a Táplán szerzett vezetést, a Gotthárd egyenlíthetett volna, de a játékosokból ezúttal hiányzott a megfelelő koncentráció. A fordulás után növelte előnyét a vendégcsapat, a házigazdának ekkor is megvolt a lehetősége a felzárkózásra, azonban a tápláni kapus büntetőt védett. A harmadik találat után ugyan faragott a hátrányából a Szentgotthárd, azonban a taktikus vendégcsapat élt a lehetőséggel, és elvitte a három pontot. (Heiter László)

Király-Kőszeg 2-0 (0-0).

Király Sportlétesítmény, 100 néző, vezette: Hittaller.
Gól: Pócza 50., Tóth Milán 96.
Király: STÉBER - HUJBER B., AUER, Janzsó (Kovács R.), Kádár - Baráth (Németh B.), TÓTH MILÁN - Farkas, Oláh (Szabó), Hegedűs - PÓCZA. Edző: Hajmási Milán.
Kőszeg: Táncsics - Toldi P. (Prán), ŐRI, Molnár Z., Gőcze (Réti) - Hankó (Marti Ch.), RÁCZ, Toldi S., KOVÁCS, Dévai - Molnár Cs. (Sándor T.). Játékos-edző: Táncsics András.

Az első félidőben a hazai csapat birtokolta többet a labdát, ki is dolgozott néhány lehetőséget, azonban a Kőszeg jól állta a sarat. A második félidőben hamar vezetést szerzett a Király, egy kőszegi védelmi hiba után - a vendégek a saját tizenhatosukon veszítettek labdát. A gól talán túlságosan is megnyugtatta a Királyt, a Kőszeg került fölénybe, és közel járt az egyenlítéshez. A vendégek rohamai közepette a hazaiak kontrákat vezettek, az egyik ellentámadás végén megítélt büntetőből Tóth Milán állította be a végeredményt. A hazai csapat nem futballozott jól, de ennek ellenére otthon tudta tartani a három pontot. (Hajmási Milán)

Jánosháza-Kemenesalja 2-0 (2-0).

Jánosháza, 200 néző, vezette: Szabó II.
Gól: Vágusz A. 2 (5., 38.).
Jánosháza: GADAVICS (Tóth A.) - Kovács D., Tóth L., Szabó M., Megyesi - Laczi (Varga), OROSZ, PINTÉR (Szép), DÉNES - Nagy K. (Marsai), VÁGUSZ A. Edző: Kelemen Kornél.
Kemenesalja: Bíró T. - Kóbor (Szomorkovics), Erdélyi, AMBRUS, Németh P. (Sütő) - Veszprém Á., Dobson D., Kovács Krisztián (Smidéliusz), Bognár, Kovács Kristóf - Németh R. Játékos-edző: Kovács Kristóf.

A mezőnyben jól adogató vendég ellen a hazai csapat irányította a mérkőzést, és hamar vezetést is szerzett, Vágusz A. értékesített egy kipattanó labdát. A csatár újabb találata előtt két ziccert is hibázott. A vendégek egy szabadrúgás után közel jártak a gólhoz.

A második félidőre harcosabb Kemenesalja futott ki a pályára, a játék a hazai térfélen zajlott, de nagy helyzete Dénes révén a Jánosháznak volt. A gyengébbre sikeredett második játékrész ellenére a házigazda megérdemelte a győzelmet. (Kelemen Kornél)

Rum-Vasvár 2-0 (1-0).

Rum, 200 néző, vezette: Vass I.
Gól: Bősze 30., Iker L. 51.
Rum: Galavics - Csernák, KORONCZAI, Oláh (Horváth G.) - Székely, KONTICS - Tóth Á. (Somogyi), Molnár R., Fehér K. - BŐSZE (Papp), Ivic (IKER). Edző: Pup András, Somogyi Gábor.
Vasvár: Smolczer - Vincze K., Hajas (Kaposi), BÍRÓ, Molnár - Réfi, Robán - Horáth A. (Osvald), Zsigmond, Schermann - Tausz. Edző: Konrád Péter.

A hazai csapat biztonságos védekezésre rendezkedett be, és kontratámadásokra épített, átadva a területet a Vasvárnak. Egy ilyen akció után született meg a vezető gól: egy balról érkező beadás után a hosszú oldalon érkező Bősze vágta a kapuba a labdát. A vendégek egy kapufáig jutottak ebben a játékrészben. A folytatásban is inkább a harc és a küzdelem dominált, a tét mindkét csapat számára nagy volt. A Rum egy újabb beívelés után növelte előnyét Iker révén. A vezetés birtokában a hazaiak rutinosan futballoztak, a vendégek inkább felívelésekkel próbálkoztak. A Rum megérdemelten gyűjtötte be a három pontot. (Pup András)

Vép-Egyházasrádóc 0-2 (0-1).

Vép, 150 néző, vezette: Héra.
Gól: Budai 30., Németh Marcell 75.
Kiállítva: Török 69. - második sárga lap után, Joó B. 70. - durvaságért.
Vép: Bezdi - Joó, Wágner, Balikó, Illés D. (Czeglédi) - DANCS, Török - Beke K. (Vermes), SZALAI (Kiricsi), VAJDA - Illés Á. (Szemes). Edző: Takács Csaba.
Egyházasrádóc: Bali - TAKÁCS D., NÉMETH MARTIN, KAZINCZKI, Kertes - Molnár L., BUDAI - Krajczár (Molnár I.), TAR, LOIBENBECK R. (Weiner) - Tóth J. (Németh Marcell). Edző: Simon Attila.

Hazai helyzettel kezdődött a találkozó, Balikó fejelhetett tisztán, mintegy öt méterről, de elvétette a kaput. A mezőnyjáték közepette egy távoli, ártalmatlan szabadrúgás fogott ki a hazai kapuvédőn, így előnybe kerültek a vendégek. A Vép a játékrész hajrájára összeszedte magát, egy szabadrúgás után Wágner közelről a hálóba lőtt, a játékvezető annak ellenére érvénytelenítette les címén a gólt, hogy több vendégjátékos a gólvonalon állt. Zárásként Szalai 16 méteres lövése alig kerülte el a kaput. A második játékrészben a Rádóc óvta az előnyét, majd a hazaiak egy perc alatt kettős emberhátrányba kerültek, ez az álmoskönyvek szerint sem tartozik a biztató előjelek közé. A vendégek gyorsan döntésre is vitték a dolgot: egy kontrájuk végén jól oldották meg a három az egy elleni szituációt, és belőtték a második góljukat. A hazaiak gondját csak növelte, hogy a végén még jó pár sárga lapot összeszedtek a vépi játékosok. A fejben jóval rendezettebb Rádóc nem érdemtelenül szerezte meg a három pontot. (Németh Attila)

Csepreg-Rábapaty (1-2 (0-1).

Csepreg, 100 néző, vezette: Derdák
Gól: Horváth P. 88. illetve Szabó D. 13., Baranyai 86. - öngól.
Csepreg: TARÓDI - Baranyai, Sass G., Kis-Nemes Máté, Kis-Nemes Milán - Horváth M. (HORVÁTH P.), Varga B. (Németh G.), Molnár B., Varga Zs. (Kovács B.) - Keszthelyi, Polgár. Edző: Sass Dezső.
Rábapaty: Varga D. - KIRÁLY ZS., Csupor, FEHÉR M., Tóth R. - Király L. (Enzsöl), VADÁSZ T., SZABÓ A., SZABÓ D. - Balhási I., Sebestyén (Dugovics). Játékos-edző: Enzsöl Gábor.

Jól kezdte a mérkőzést a Rábapaty, be is szorította a Csepreget, a hazaiakat Taródi kapus védései tartották meccsben, de aztán ő sem tudott segíteni a 13. percben. A vendégek a vezetés birtokában visszahúzódtak, azonban a házigazda nem tudott mit kezdeni a felállt védelemmel szemben. A második játékrészben sem sokat változott a játék képe, majd a hajrában a vendégek növelték az előnyüket: az alapvonalról középre lőtt labdára a vendégek csatára és a hazaiak védője robbant rá, végül az utóbbiról vágódott a hálóba a labda. A Csepreg a lefújás előtt még szépíteni tudott, de annyira erő nem volt már a házigazdában, hogy egyenlítsen, így a taktikusan futballozó vendégek elvitték a három pontot.

Kiállítás, kontrák és négy gól

Körmend-Celldömölk 3-1 (1-0).

Körmend, 250 néző, vezette: Takács R.
Gól: Takács M. 38., Németh B. 65., Niksz 75. illetve Németh J. 90.
Kiállítva: Bodor 40. - második sárga lap után.
Körmend: SZABÓ - Varga, Balikó, KÓSIK, TAKÁCS M. - Czimber (Burka), MAKAI, TÖRÖK (Kurucz), Németh B. (László) - NIKSZ (Cser), Horváth P. (Osvald). Edző: ifj. Molnár Károly.
Celldömölk: Heiner - Enyingi Marcell, Varga, Bodor, Györkös - Vajda, Szuh (Virág), Enyingi Márk (Németh J.), Zimomrja - Szép (Piri), Boda (Gorácz). Edző: Komand Vladimir.

Nem kóstolgatták sokat egymást a csapatok, rögtön belecsaptak a közepébe, így aztán mindkét oldalon akadtak helyzetek. A hazai csapat szerzett vezetést: egy kapu elé lőtt szabadrúgás után támadt kavarodás a celli kapu előtt, végül Takács M. lőtt közelről a hálóba. Nem sokkal később Bodor megkapta a második sárga lapját, így emberhátrányba került a vendégcsapat. A második félidőre mindkét edző átszervezte csapatát, a vendégek feljebb tolták az állásaikat. Emiatt aztán elég tér nyílt a körmendi kontrákra, Niksz e-lőbb Németh Balázst hozta gólhelyzetbe, majd maga fejezett be egy akciót - a Celldömölk a harmadik találat lélekben már feladta a találkozót. A végén Németh J. egy szabadrúgásból még szépített. A szikrázóan kemény összecsapáson az emberfórban játszó, és több nagy helyzetet is kidolgozó Körmend megérdemelt győzelmet aratott .

ifj. Molnár Károly: - Gratulálok a csapatomnak, most egy kicsit változott a koreográfia a bajnokságban, de hátravan még piszkosul nehéz tizenkettő.

Koman Vladimir: - 14 ember ellen nehéz volt játszanunk, de hajtós, jó meccset vívtunk a Körmenddel. Nem adjuk fel, és visszaszerezzük az első helyet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!