Sport

2016.03.16. 18:25

Rapport negyedik a Reykjavík Openen

A rajtlistán a harmadik helyre rangsorolt Rapport Richárd negyedik helyen fejezte be a Reykjavík Open nemzetközi sakkversenyt.

Horváth Erika

Mamedjarovval (2747) a hatodikról a nyolcadik helyre csúszott a 241 fős Reykjavík Openen. A 10., zárófordulóban a német Stefan Brombergert (2532) kellett legyőznie az előrelépéshez. A Haladás VSE-Infraplan világos bábukat vezető nagymestere hozta is a papírformát, az 53. lépésben kényszerítette megadásra ellenfelét.

Rapport Richárd hat győzelemmel, három döntetlennel és egy vereséggel 7,5 ponttal zárta az izlandi versenyt Fotó: reykjavik.com/Lennart Ootes

A tízfordulós versenyt az indiai Abhijeet Gupta (2634) nyerte meg 8,5 ponttal, a második - megőrizve rajtlistát pozícióját - az orosz Dmitrij Adrejkin (2732) lett. Nyolcan zártak 7,5 ponttal - köztük Rapport Richárd is. A Buchholz-számítás a bolgár Ivan Cseparinovnak (2684) kedvezett legjobban, így ő végzett a harmadik helyen, míg az alig egy héttel a 20. születésnapja előtt álló, a világranglistán 30. magyar sakkozó a negyedik helyen zárt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!