Sport

2016.03.22. 12:00

Remek szereplés az olaszországi karateversenyen

Lecce - Remekül szerepeltek a szombathelyi Leo Karate-do sportolói az olaszországi International Competition Karate and Kick-Boxing elnevezésű nyílt nemzetközi versenyen.

Tóth Gábor

A megmérettetésre hat ország 450 karatékája nevezett, Vas megyéből a Leo Karate-do SE három sportolója indult. A verseny első napján a kick-box, illetve a karate csapat kumite (küzdelem) versenyszámokat bonyolították le. Mivel az olasz csapat tagjai közül egy lány lesérült, Gál Enikő ugrott be a helyére. Az olasz-magyar csapat a döntőig jutott, ott azonban angol riválisától vereséget szenvedett - így Enikő egy ezüstéremmel gazdagodott. Másnap a kata (formagyakorlat) versenyszámban, a 12-14 éves korosztályban Kajdacsy Viktória két győztes meccs után került a döntőbe, amit könnyedén meg is nyert, így a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Az 50 évnél idősebbeknél Gál Róbert első három meccsén simán vette az akadályt - döntőbe jutott, ahol angol vetélytársával szemben 3-2-re alulmaradt, másodikként zárt. Kumitében Kajdacsy Viktória olasz, majd angol ellenfelét is legyőzte, így döntős lett. Ott magabiztos teljesítménnyel utasította maga mögé olasz riválisát, így küzdelemben is aranyérmet szerzett. Gál Enikő egy nyert meccs után veszített, a folytatásban bronzért harcolhatott, amit meg is szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!