Sport

2016.03.21. 07:23

Sportszerű mérkőzés, szépségdíjas gólok

Ragyogó napsütéses idő fogadta a pályára lépő játékosokat és a mérkőzésre kilátogató nézőket.

Horváth R. László

RÁBATÓTFALUI SE - MAGYARSZECSŐD SE 6-1 (3-1)

Rábatótfalu, 80 néző V: Szabó I. Zoltán (Horváth G., Datvas I.)

RÁBATÓTFALUI SE : Senkó – Mikos, Gierling, Koczán (Düh), Balázs, Ráncsik (Hevesi), Bouti, Kovács, Salamon (Anderkó M.), Erős, Huszár edző: Bartakovics Gábor

MAGYARSZECSŐD SE: Tamás – Sátori, Horváth R., Bódis, Szakály, Hegedűs, Frank, Varga, Tóth, Csillag, Zágorhidi-Czigány (Horváth N.) edző: Sátori Barnabás

Ragyogó napsütéses idő fogadta a pályára lépő játékosokat, s a mérkőzésre kilátogató nézőket. A vendégek felkészültek a tótfalusiak sokpasszos, tili-toli játékából; sokmozgásos védekezésükkel szűkítették a játékteret. Majd tizenöt percig a hazaiak nem is jutottak el gólra váltható helyzetig. Ekkor Ráncsik átlövései hoztak némi színfoltot a játékba; a 18. percben baloldali szögletrúgást követően, a labda átsuhant a lábak között és a hosszú oldalon érkező Kóczán alig 6 m-ről lőtte a játékszert a gólvonalon túlra 1-0. Kettő perc múlva, a vendégek lemásolták a tótfalusi szögletet, és Frank révén egyenlítettek 1-1.

Kóczán szöglet után után, a 18. percben volt eredményes

Öt perccel később Ráncsik indította a baloldalon Huszárt, aki 8 m-ről estében, két védő között helyezte a labdát a kapuba 2-1. A 32. percben olyan gólt láthatott a közönség, amit ha bármely sportcsatorna közvetít, évekig ismételnek: Kovács vezette a játékszert a szecsődi kapu felé, s mivel nem támadták, mintegy 28 m-re az alapvonaltól lövésre szánta el magát (ekkor az egyik néző ennyit mondott: ott a gól!) – a labda nyílegyenesen, bődületes erővel vágódott a jobbficaknál a felső kapuvasra, s onnan a gólvonal mögé 3-1. Szépségdíjas találat volt.

Huszár (takarásban) estében szerezte csapata második gólját

Szünet után harminc percig „taktikaicsata" volt, vagyis a pálya közepén pattogott a labda. A tótfalusiak utolsó passzához mindig odaértek a vendégvédők, a magyarszecsődiek pedig rúghattak három kornert. Aztán Erős háromszor villant. Előbb Balázst hozta kihagyhatatlan ziccerbe (75. perc 4-1.), majd az alapvonalról, laposan középre lőtt labdáját Huszár helyezte 3 lépésről a kapuba (76. perc 5-1); s végül a ő maga is feliratkozott a gólszerző játékosok közé, amikor is a 18 m-ről megítélt szabadrúgás után csavarta a játékszert a szecsődi kapuba (80. perc 6-1).

Erős szabadrúgás után állította be a 6-1-es végeredményt

A listavezető magabiztos győzelmet aratott a sportszerű, végére elfáradó vendégek ellen.

U19-es bajnokság:
RÁBATÓTFALUI SE - MAGYARSZECSŐD SE 4-3

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!