Sport

2016.03.25. 13:18

Szasza-emlékverseny: Varga Flóra a kismester

Szombathely - A rendező Kötélugró Klub Szombathely kötelese, Varga Flóra nyerte el a kismesteri címet az egyesület egykori világbajnoka, a 2008 tavaszán elhunyt Tóth Alexandra emlékére rendezett versenyen.

Horváth Erika

Már nyolcadszor rendezték meg a Szasza-emlékversenyt; az MMIK-ban 25 magyar, osztrák, francia, szlovén és szlovák kismesterjelölt mérte össze tudását gyorsasági számokban. illetve szabadon választott gyakorlatával. A dobogós helyeken a szombathelyi klub versenyzői zártak: Varga Flóra lett az első, Bakó Lili a második, Gyurkó Flavia pedig a harmadik.

Varga Flóra remek gyakorlatát spárgával zárva köszönte meg a közönség tapsát
Fotó: Gombkötő Regina

Az egyéni versenyt egy kétköteles csapatverseny követte, ahol a francia együttes szerezte meg az első helyet, két szombathelyi trió előtt - másodikként a Nagy Lola, Komlósi Kata, Varga Flóra, harmadikként a Tóth Boglárka, Eke Dominik, Mayer Luca összetételű csapat végzett.

A verseny végén - ahogy minden évben - megható módon emlékeztek a korán búcsúzott kiváló ugrókötelesről, Tóth Alexandráról. John Lennon Imagine című számát énekelte el Tóth Dániel, majd száz darab léggömb szállt a magasba Szasza emlékére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!