Sport

2016.04.19. 19:13

Egerszegen vágott vissza az Egis Körmend

Botrányos jeleneteket is hozó mérkőzésen győzte le az eddig mumusának számító Zetét az MTE. Nem csak a pályán, de a nézőtéren is túlfűtött volt a hangulat, emiatt többször állt a játék. A Körmend kihasználta, hogy rövidebb volt a hazai pad és végül taktikus játékkal nyerte meg a találkozót.

Németh Zsolt

 

Zalaegerszeg, 2800 néző V: Papp, Kapitány, Tőzsér

ZALAEGERSZEG: Kinney 8/6, GOVENS 28/12, Kerpel-Fronius 9/3, Mohácsi 4, BALMAZOVICS 26/15

Csere: Czinger 2, Velkey 2, Kiss 2, Olasz 4

Vezetőedző: Bencze Tamás

KÖRMEND: Petty 16, CHANNELS 17/6, MCKINNEY-JONES 25/18, DICKERSON 18/12, DUINKER 17/3

Csere: Ferencz 4, Tóth N. -, Lakosa 3/3

Vezetőedző: Teo Csizmics

Az eredmény alakulása. 3. p.: 11-7. 9. p.: 29-22. 15. p.: 40-34. 19. p.: 44-49. 26. p.: 54-66. 29. p.: 61-76. 33. p.: 70-80. 35. p.: 75-82.

Kipontozódott: Mohácsi 28. p., McKinney-Jones 37. p., Petty 40. p.

Az eleve Gáspár Dávid és Fekete Viktor nélkül felálló zalaiak a korábban sérült Mohácsi Mátéval de Djordje Pantelics nélkül futottak ki a 118. egymás elleni bajnokira. Körmendi részről mindenki játékra készen várta a feldobást. Szokása szerint pontos triplákkal nyitott a Zete, de tartotta a lépést az Egis Körmend. Channels 3+1-es akcióval egyenlített, de a dobás közben ellene is ítéltek egy sportszerűtlen hibát, amiből újra vezetett a Zete. Balmazovics alaposan belőtte magát, 29-20 után kettesekkel kapaszkodott a Körmend. A kisszünetben öt volt közte, ami gyorsan egyre csökkent, de Balmazovics nem állt meg. Negyedik hármasával már 19 pontnál tartott, hattal volt előrébb csapata, jöhetett a körmendi időkérés. Aztán a fordítás, mert Duinker kettese után McKinney-Jones két triplát szórt, 40-42-nél Bencze Tamás hívta maga köré játékosait.

A 18. percben Kinney bokája sérült meg, ketten segítették le a pályáról. Ennek ellenére Kerpel-Fronius 4 pontjával fordult a kocka, de csak átmenetileg. Duinker duplája után McKinney-Jones ötödik hármasa süllyedt el a zalai gyűrűben, és újra hárommal ment az Egis Körmend. Lakosa hármasa után pedig már nyolccal. Az utolsó másodpercben szintén Lakosa lopott labdát, amivel 44-56-ig lépett el az Egis Körmend. Kinney sántítva, de vállalta a játékot a második félidőben. Govens kettesével indult a pontgyártás, majd Mohácsi faulttal együtt talált be, Teo Csizmics kért időt 50-57-nél. Ennek ellenére háromig zárkóztak a hazaiak. Aztán jött Dickerson, aki két triplát és egy duplát rámolt be egy percen belül, megint 12 pontos előnyben voltak a vendégek. Az időkérés alatt a hazai ultrák indultak meg a vendégtábor felé, röpködtek a söröspoharak, rendőrök vonultak a két szurkolótábor közé. Duinker kettesével már 14 volt közte. Aztán újabb közjáték következett. Mohácsi támadóhibával kipontozódott, reklamálásért egy technikait is kapott. Petty állt fel a büntetőhöz, de kidobott egy odahajított tárgyat visszadobott a nézőtérre, ezért ő is technikait kapott. Percekig takarították a bedobott poharak kiömlött tartalmát a pályáról. 11 pont volt a vendégelőny az utolsó tíz perc előtt.

Balmazovics pontjaival nyolcig zárkózott a ZTE. Ekkor sorra jöttek a faultok a körmendiek ellen és a kétes labdákat is a hazaiak kapták. De Duinker és Ferencz kosaraival visszaállt a közte 12.  Govens talált be távolról majd az ő ziccere után ítéltek hibát McKinney-Jones ellen. 75-82-nél Teo Csizmics kért időt. Megint ellépett 12 ponttal az Egis Körmend, máris a másik oldal kért időt. Három perccel a vége előtt McKinney-Jones pontozódott ki, de a hazaiak sorra elrontották a büntetőket. Duinker viszont a triplát nem vétette el, 81-94-nél már fogyott a hazai remény. Pláne akkor, amikor Dickerson újabb hármast dobott. Channels szintén a körön kívülről dobott kosara hozta meg a 100. vendégpontot. Megtörte az egerszegi átkot, megérdemelt győzelmet aratott az Egis Körmend.

Mestermérleg:

Bencze Tamás: – Gratulálok a megérdemelt győzelemhez a Körmendnek. Pantelics nélkül nagyon már rendszerben kellett védekeznünk. Jórészt ez sikerült, de a körmendi dobóforma ma sokkal jobb volt, mint korábban. Csapdákkal, kettőzésekkel igyekeztünk a magassági hátrányunkat ellensúlyozni, ez jórészt sikerült is. Viszont ebből a Körmend jól találta meg az üres embereket és jól értékesítették ezeket a helyzeteket. Nyilván készültek is erre, hiszen más sanszuk nem volt. Ettől függetlenül a második negyedben veszítettük el a meccset, amikor vezetésünknél taktikai hibákat vétettünk, amiből triplákat kaptunk.

Teo Csizmics: – A mérkőzés nagyobbik részét jó volt nézni. A találkozó néhány szakaszában nem jól reagáltunk a hazaiak lépéseire, de nagy nyomás alatt játszottunk, hogy az utolsó három mérkőzésből legalább kettőt meg kellene nyernünk ahhoz, hogy ne kezdjük pályahátrányból a rájátszást. Való igaz, hogy Pantelics nagyon hiányzott a hazaiaknál. Nálunk is vannak gondok, de mindenki tudott játszani. Gratulálok Bencze Tamás kiváló munkájához, amit csapatával folyamatosan végez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!