Sport

2016.04.06. 12:34

Két érem az ob-ról - Leo Karate-do: még jobb is lehetett volna

Mogyoród - Felemásan szerepeltek a szombathelyi Leo Karate-do SE sportolói a WKF magyar karatebajnokságon.

Tóth Gábor

Az elmúlt hétvégén Mogyoródon rendezték meg a WKF magyar karatebajnokságot. A vasi színeket a Leo Karate-do SE négy sportolója képviselte.

Szombaton a gyermek és ifjúsági korosztályok versenyeztek. A szombathelyiek Kovács Ákost és Bönditz Lorettát nevezték - pályafutásuk első nagy versenyén a tapasztalatszerzés volt a cél. Kovács Ákos a 8-9 éves korosztályban kata (formagyakorlat) és kumite (küzdelem) versenyszámban is a középmezőnyben zárt a 13 induló között. Bönditz Loretta a 10-11 éveséknél katában indult, neki sem sikerült érmet szereznie.

Vasárnap a kadet, a junior, az U21 és felnőtt korosztály következett. Gál Enikő felnőtt katában alulmaradt a későbbi győztessel szemben, így csak a harmadik helyért küzdhetett, de lecsúszott a dobogóról. Felnőtt kumitéban a -68 kg-os súlycsoportban Németh Zsuzsanna és Gál Enikő is nevezett. Zsuzsannának egy ezüst-, míg Enikőnek egy bronzérem jött össze.

- Ákossal és Lorettával meg voltam elégedve, tőlük a tisztes helytállás volt a cél. Ugyanakkor Enikő és Zsuzsa egy kicsit több összpontosítással szebb eredményt is elérhetett volna - értékelt Gál Róbert, a Leo Karate-do SE edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!