Sport

2016.04.06. 18:12

Negyedszerre nem sikerült az Olaj ellen

Harminc ponttal is megérdemelten nyert a Szolnok a Körmend ellen, amely már a 15. percben elvesztette kezdő irányítóját.

Németh Zsolt

Perrish Petty hét játékperc alatt begyűjtött öt személyi hibát. A hazaiak ezzel együtt is sokkal frissebben kosárlabdáztak és nem hagytak kétséget afelől, ki lesz a győztes ezen az estén.

Szolnoki Olaj KK – Egis Körmend 83–53 (18–12, 24–21, 23–8, 18–12)

Szolnok, 600 néző V: Benczur, Hegedüs, Szabó

SZOLNOK: Burell 4, VOJVODA 22/6, Kovács 3/3, MILOSEVICS 14, Keller 6

Csere: VRBANC 11/3, WITTMANN 16/15, Boriszov 3/3, Gregory 4, Somogyi -

Vezetőedző: Sztojan Ivkovics

KÖRMEND: Petty -, Channels 4, McKinney-Jones 14/6, Dickerson 9, Duinker 8

Csere: Ferencz 3/3, Tóth N. 4, Lakosa 9, Németh Á. 2, Molnár -

Vezetőedző: Teo Csizmics

Az eredmény alakulása. 3. p.: 6-0. 7. p.: 11-10. 13. p.: 24-14. 17. p.: 30-25. 21. p.: 51-35. 26. p.: 58-35. 34. p.: 69-45. 37. p.: 77-47.

Kipontozódott: Petty 15. p.,

Ezen a napon Wesley Channels (labdával) és társai sem tudtak kibontakozni a szolnokiak mellett. Fotó: Szendi Péter

A Körmend tízfős kerettel érkezett a Tiszaligetbe, ami – mint később kiderült – gyorsan tovább szűkült. Farkas Attila lázas betegség miatt hiányzott, ahogy szombaton, a ZTE ellen is. A másik oldalon a sérült Jarrod Jones maradt ki a hat légiós közül.

Szolnoki kosárral kezdődött és így is folytatódott a meccs. Amíg a hazaiak három kosarat szeretek, addig Petty három személyi hibát, kevesebb, mint három perc alatt. 6-0-s állásnál Teo Csizmics kért időt a 4. percben. Dickerson 2+1-es akcióval kezdte a körmendi pontgyártást, majd Ferencz triplája hozta az újabb zárkózást. 11-10-nél már az Olaj nyakán lihegett a Körmend, de Vrbanc többször is betalált. Ennél is nagyobb gond volt a vendégek számára, hogy Petty a 10. percben megkapta a 4. személyi hibáját.

Vrbanc igazolta ismét jó formáját, Dickerson válaszolt a kettesére. De továbbra is nagyon kevés helyzete akadt a vendégeknek. A 13. percben Milosevics kosarával tíz volt közte, újabb időt kért Teo Csizmics. Duinker két duplájával lépett közelebb a Körmend. Petty egy szolnoki akciónál a 15. percben kipontozódott. Boriszov hármasával átlépte a különbség a tíz pontos határt, de volt visszaút, McKinney-Jones és Lakosa pontjaival négyig zárkózott az Egis Körmend. A megítélt büntetőkből ismét növelte előnyét a Szolnok, McKinney-Jones két hármassal tartotta versenyben csapatát. Lehetett volna szorosabb a félidő, de 39-33-nál eladta a labdát az MTE és Wittmann az utolsó másodpercben hármast dobott. És így is ment tovább a játék. A Szolnok négy perc alatt kilenc pontot rámolt be a körmendi kettővel szemben, nem volt mit tenni, mint időt kérni. Nem segített ez sem, mert a hazaiak szórták a triplákat. Amikor Wittmann a harmadikat is beemelte, már 23 volt közte. Továbbra is a hazaiak domináltak, a Körmend inkább erőlködött és mínusz 24-ről várta a 4. negyedet, amely nem hozott változást. Wittmann parádézott távolról, sorban süllyesztette el a hármasokat, vendég részről viszont csak néhány kosár esett, egyre nőtt a különbség. Végül harminc pontos különbségnél ért véget a találkozó.

Mestermérleg:

Sztojan Ivkovics: – Eddig is mindig gratuláltam a Körmendnek a sikerekhez, mert egy nagyon jó csapat. Biztosan segítette a sikerünket, hogy gyorsan kiesett az irányítójuk, de ettől függetlenül is mi jobb ritmusban játszottunk ma. Tartom továbbra is, hogy furcsa, kiszámíthatatlan ez a bajnokság. Edzőként nem tudom, mit hoz a következő találkozó, sok a hullámvölgy a csapatoknál.

Teo Csizmics: – Gratulálok, remekül játszott ma a Szolnok. Sokkal több energiával, jobb formában kosárlabdáztak, mint mi. Sajnos el kellett fogadnunk, hogy Petty korán kipontozódott, de nem ez volt a vereségünk fő oka. Ez után a meccs után edző kollégámnak biztosan több mondanivalója van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!