Sport

2016.07.15. 18:10

Akadályfutás után kerékpározás - Kívés Bendegúz: Szlovákiában Spartan Race, itthon pedig a Balaton Bike Fest

Szlovákiában Spartan Race erőpróbát nyert társaival a szombathelyi Kívés Bendegúz, másnap pedig, a balatoni kerékpárversenyen a közvetlen élmezőnyben végzett.

Tóth Gábor

Az elmúlt szombaton Kassa adott otthont a sprint Spartan Race elnevezésű futóversenynek. A 6,5 km-es távon több mint 20 akadály várt a résztvevőkre. A megszokott falmászás, kúszás, zsákcipelés, egyensúlyozó feladatok mellett többek között jeges vízen kellett átjutniuk, pincerendszerben tájékozódtak, sprinteket is futottak a versenyzők. Sár ezúttal nem nehezítette a futók dolgát, mert városon belül rendezték az erőpróbát. Az OCR Elite-Team tagjai közül Egri Viktor (Veszprém) a 6., Kívés Bendegúz (Szombathely) a 9., Tömböly Dávid (Győr) a 11., míg Mészáros László (Budapest) a 13. helyen ért be a célba. A szabályok értelmében a négyfős csapatok utolsó tagjának az eredménye számított a csapatversenyben, Mészáros László 31:25 perces időeredménye pedig csapatgyőzelmet ért az elit mezőnyben. A OCR Elite-Team csapatába egyébként még két szombathelyi sportember tartozik, ám ezúttal Nagy Patrik és Petrovics Alex sem ért rá.

Balról Tömböly Dávid, Kívés Bendegúz, Mészáros László, Egri Viktor
Fotó: Czindrity Attila

Kívés Bendegúz sokat nem pihent, hiszen másnap, vasárnap is rajthoz állt. Balatonfüreden a Balaton Bike Fest elnevezésű kerékpárversenyen pattant nyeregbe. Végül az ötödik helyen zárta a felnőtt kategóriában a 105 km-es versenyt, az abszolút sorrendben pedig hetedikként végzett.

- Végig az élmezőnyben haladtam, többször is szökésben voltam. Úgy a 80. kilométernél sikerült lerázni az üldözőket, marad együtt a közvetlen élmezőny, egy hétfős csapat. A végső sprintre viszont már nem maradt erőm - számolt be az eseményekről Kívés Bendegúz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!