Sport

2016.07.10. 12:53

Tájfutás vasiakkal

Besztercebánya - Remek eredményekkel tértek haza a Haladás VSE - ifjabb és rutinosabb - tájékozódási futói a középtávú országos bajnokságról és a váltóbajnokságról.

Tóth Gábor

A tavaszi idény egyik legnépesebb tájékozódási futóversenyét rendezték a szlovákiai Besztercebánya térségében június utolsó hétvégéjén: a középtávú országos bajnokságot és a váltóbajnokságot. A két versenyt a szlovák és a magyar szövetség - első alkalommal - közösen rendezte, így egyszerre volt szlovák és magyar bajnokság is. A versenyek technikás terepen zajlottak, ahol sziklás, köves hegyoldalak, patakvölgyek és mocsarak is kihívás elé állították a résztvevőket. A versenyközpont közelében többen láttak medvenyomokat, de a szlovák rendezők mindenkit megnyugtattak: a népes mezőny elől a medvék valószínűleg feljebb húzódtak.

A Haladás VSE tájfutóinak mindkét napon sikerült dobogóra állniuk, és értékes pontokat szerezniük. A szombati középtávú ob-n a szenior nők versenyében Juhász Júlia a győztestől két másodperccel lemaradva gyűjtött be ezüstérmet. A vasárnapi váltón a szenior nőknél a Szabó Erika, Tajnai Anita, Décsey Emőke összeállítású csapat bronzérmet szerzett. Értékes eredmény még a pontszerzésre előzetesen esélytelennek tartott felnőtt női váltó meglepetés jelentő hetedik helye. A váltó tagjai: Vincze Rebeka, Kiss Johanna Eperke, Juhász Júlia. Az ifi fiúk küzdelmében a HVSE Szalay Levente, Fülöp Dávid, Veszelszki Barnabás összeállítású váltója hatodik, míg a 14 éves fiúknál a Sarkadi Lehel, Alpár Domonkos, Kiss Bertalan András összetételű csapat a nyolcadik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!