Sport

2016.08.04. 17:53

Három ezüst a racketlon vb-ről

Koppenhága - Három ezüstéremmel tértek haza a szombathelyi racketlonosok (asztalitenisz, tollaslabda, fallabda, tenisz) a dániai csapat és páros világbajnokságról.

Tóth Gábor

Két szombathelyi játékos is tagja volt a +55-ös magyar válogatottnak a dániai racketlon csapat- és páros világbajnokságon: Sákovics Péter és Vaida Florin képviselte a vasi színeket a nemzeti együttesben - és szerzett ezüstérmet csapatban. Pedig rossz előjelekkel utazott a válogatott Dániába, mivel a felkészülés utolsó fázisában Vaida megsérült, kérdéses volt a szereplése, végül vállalni tudta a játékot. Sákovics szintén kisebb sérüléssel utazott a vb-re.

Sákovics Péter (balról) és Vaida Florin a +55-ös magyar válogatott tagjaként állhatott dobogóra a dániai világbajnokságon Fotó: NYME

A magyar válogatott a házigazda Dánia, majd Finnország legyőzésével jutott be a döntőbe, ahol a németekkel kellett megküzdeni. Ragyogóan indult a mérkőzés, és úgy tűnt, hogy összejön a címvédés, de az utolsó számban fordítani tudtak a németek, és 105-101 arányban győztek.

Sákovics Péter a +55-ös korosztályban Károlyi Tiborral az oldalán párosban is rajthoz állt. A magyar kettős finn, kanadai és angol ellenfeleket legyőzve bejutott a döntőbe, ahol az a német páros várta őket, akik csapatban is szerepeltek ellenük a döntőben. A papírforma érvényesült, a németek ismét - ezúttal tenisz nélkül - nyertek.

Sákovics Péter így két, Vaida Florin pedig egy vb-ezüsttel tért haza Dániából.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!