Sport

2016.08.11. 15:12

Kész a Falco KC - Centert is igazoltak a sárga-feketék

Címkék#kosárlabda

Szombathely - Ha megfelel a próbajátékon, úgy az amerikai Ray Turner lesz a Falco KC Szombathely NB I-es kosárlabdacsapatának új centere - egyben negyedik, utolsó légiósa.

Tóth Gábor

A Falco KC szerződtette a 26 éves, 206 centis, 104 kilós Ray Turnert. Az amerikai center mozgalmas - és sikeres - előző szezont futott. A 2015/2016-os bajnoki idényt Japánban, az Akita Northern Happinets csapatában kezdte. Az ezüstéremmel záruló szezonban 54 mérkőzésen 15,7 pontot, 10 lepattanót átlagolt.

A bajnokság május közepén véget ért, Ray Turner pedig „átruccant” Ausztráliába, és július közepétől már a Rockhampton Rockets csapatában pattogtatott. Tizenegy mérkőzésen lépett pályára, átlagban 22,5 pontig, 12,3 lepattanóig jutott. Az ausztrál pontvadászat július 30-án ért véget. A Falco új légiósa korábban az amerikai egyetemi bajnokságban és a D ligában is játszott, valamint megfordult Cipruson.

- Ray Turner, akárcsak a többi légiósunk, szeptember 1-jén kezdi meg a munkát Szombathelyen - árulta el Gráczer György, a Falco KC Szombathely ügyvezetője. - Tizenöt nap próbaideje lesz, hogy a tudását bizonyítsa, de remek mutatókkal, jó ajánlásokkal érkezik. És fiatal kora ellenére rutinos játékosnak számít. A keretünk ezzel teljes, ugyanis négy légióssal tervezünk - amennyiben ugye Ray Turner és az irányítónk, Lester Medford megfelel a próbajátékon.A Falco KC fiatal magyar játékosai már edzenek, a csapat válogatott kosarasai (Váradi Benedek, Tóth Norbert, Kovács Péter) pedig a nemzeti csapattal tréningeznek.

A Falco KC Szombathely 2016/2017-es kerete: Tóth Norbert, Kovács Péter, Váradi Benedek, Bognár Kristóf, Simon Kristóf, Hódi Patrik, Kovács Bence, Durázi Krisztofer, Kozma Gergő, Alekszandr Pusztohvar (fehérorosz), Darrin Govens (amerikai), Lester Medford (amerikai), Ray Turner (amerikai).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!