Sport

2016.08.26. 19:35

Még kellett volna idő

Sárvár - Bő két szezon után távozott a Sárvár FC NB III-as labdarúgó-csapatának a kispadjától Takács Gábor.

Tóth Gábor

A nyáron alaposan megerősített, átalakított Sárvár FC három vereséggel kezdte a 2016/2017-es NB III-as szezont. A sikertelen rajt Takács Gábor vezetőedző állásába került - a felek közös megegyezéssel váltak el egymástól.

Takács Gábor (középen áll) több mint két szezont töltött el a Sárvár FC NB III-as labdarúgócsapatának kispadján - most távozik Fotó: Unger Tamás

- Sajnálom, hogy így alakult, de megértem a vezetőség döntését, hiszen nem jöttek az eredmények, előzetesen magam is többet, jobbat vártam e három meccstől - fogalmazott higgadtan Takács Gábor. - Több mint két esztendőt tölthettem Sárváron, amiért hálás vagyok a vezetőknek. Az első szezonunk tökéletesre sikeredett, újoncként a 9. helyen zártunk, kivívtuk az ellenfelek megbecsülését, a szezon meglepetéscsapata lettünk. A tavalyi szezon már roppant nehéz volt, példátlan sérüléshullámmal kellett megbirkóznunk, óriási létszámgondjaink voltak, tudásban sem ütötte meg mindenki a harmadosztály szintjét, és hát a szerencsével is hadilábon álltunk - mégis megőriztük az NB III-as tagságunkat. A nyáron megpróbáltunk frissíteni, erősíteni, létszámot növelni. Persze tudni kell, hogy a mi lehetőségeink azért behatároltak. És így kell, kellene tartani a lépést az egyre erősödő, profi, félprofi csapatokat felvonultató NB III-as mezőnnyel. Főleg olyan fiatal játékosokat tudtunk igazolni, akik előző csapataikban keveset játszottak, de van bennük ambíció és lehetőség. Náluk még hiányzik a meccsrutin, nekik még játékba kell lendülniük. Az idősebbeknél pedig Ausztriából szemezgettünk, de a hazatérők még fizikai lemaradással küszködnek. Így a mi esetünkben rövid volt a felkészülési időszak, még két-három hétre szükségünk lett volna, hogy tökéletes állapotba kerüljünk. De abban biztos vagyok, hogy ez a csapat nem fog kiesni, az állomány ugyanis ütőképes. Lassan mindeki belelendül, és nem lesz probléma. Én mindenesetre nagyon szurkolok a csapatnak. Nagy szüksége van Vas megyének egy jó, NB III-as Sárvárra, mert nagyon úgy néz ki, hogy a vasi csapatok nem akarják, vagy nem tudják vállalni a harmadosztály küzdelmeit. Nem lenne szerencsés, ha a megye lekerülne a magyar futball térképéről - zárta szavait Takács Gábor, aki most pihen egyet, de továbbra is edzőként szeretne dolgozni.

Címkék#sport#foci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!