Sport

2016.09.07. 18:50

Duatlon a Kőszegi-hegységben

Kőszeg - A 6. Kőszeg Duatlont első ízben rendezték meg a Kőszegi-hegységben - a tapasztalatok szerint jó döntés volt a helyszínváltoztatás.

Horváth Erika

A Kőszeg Duatlon - immár a hatodik - ebben az évben is a TriKids Cup állomása volt. (2016-ban kilenc versenyből áll a régiókon átnyúló duatlon, triatlon, aquatlon versenysorozat, nyolcat Burgenlandban, illetve Alsó-Ausztriában, egyet Kőszegen rendeznek.) A versenyközpont a sífelvonó felső végénél lévő síháznál volt. A futás a hétforrás felé vezető aszfaltozott úton, míg a kerékpározás a tavaly felújított, Szent Vid felé vezető szintúton zajlott. A közel száz induló közül sok volt az osztrák fiatal. A nyolc korosztályban kiírt versenyt gyönyörű időben bonyolíthatták le. A legkisebbek (2009-ben és utána születettek) távja 250 m futás-750 m kerékpározás-150m futás volt, a felnőtteké 3 km futás-9 km kerékpározás-2 km futás.

A serdülő fiúk eredményhirdetése. Balról: Molnár Gábor, Schwahofer Balázs, Mitteregger Jakob, Nyul Patrik
Fotó: Kőszegi Triatlonklub

A Vas megyeiek közül a Kőszegi Triatlon és Úszóklub kilenc versenyzője állhatott dobogóra. A kicsi korosztályban Pongrácz Marcell harmadik helyet szerzett. Az újonc2 (2005/2006) lányfutamát Stumpf Anna nyerte, A gyermek (2003/2004) kategóriában Szőke Dávid a dobogó második, a lányoknál Palatkás Anna a harmadik fokára állhatott fel. Négy dobogós helyet gyűjtöttek a serdülők (2001/2002): a fiúknál kettős kőszegi siker született: a győzelmet Schwahofer Balázs szerezte meg, mögötte Molnár Gábor ért célba. A lányoknál Spanraft Liza volt a második, Hóbor Eszter pedig a harmadik. Az ifjúságiaknál (1999/2000) Pillisz Réka a második helyet szerezte meg.

Hóbor Péter, a kőszegiek edzője, a verseny szervezője szerint jó választás volt az új helyszín, szeretnék a jövő évi Kőszeg Duatlont is itt rendezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!