Sport

2016.09.26. 19:10

Most még csiszolatlan gyémántok

Szombathely - Az OB I/B-s Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) játékosa, Kutasi Rómeó szerint csapata jó irányba tart, és ha nem tér le az útról, szép jövő előtt áll.

Pum András

Az OB I/B-s újonc AVUS első bajnokija a kaposvári uszoda felújítása miatt elmaradt, a vasiak csütörtökön 18 órakor a Szentendre ellen Leányfalun kezdik a bajnokságot. A szombathelyiek a közelmúltban az Aligátor Kupával hangoltak a bajnokságra, Matajsz Márk csapata három meccséből kettőt megnyert, egyen döntetlent játszott.

Kutasi Rómeó a szombathelyi gárda meghatározó játékosa (Fotó: Unger Tamás)

- A kupán nem is elsősorban az ellenfeleket, sokkal inkább saját magunkat mértük fel, kíváncsiak voltunk, hogy az egy-másfél hónap alatt, mióta együtt dolgozunk, hogy működünk csapatként - jelezte Kutasi Rómeó, az AVUS 24 éves, rosszkéz hátsó poszton szereplő játékosa.

- Látjuk, van hová fejlődnünk, a passzok még nem úgy mennek kézről kézre, ahogy kellene. Akkor lehetünk elégedettek, ha a begyakorolt dolgok automatikusan működnek. De ilyen rövid idő alatt nem is meglepő, hogy még nem klappol minden, négy játékos érkezett, a kezdőcsapat több mint fele kicserélődött. Ugyanakkor taktikailag rendben van a gárda, szívünk a helyünkön, ha megtanuljuk kezelni a versenyhelyzetet, nincs mitől tartanunk. Jó úton járunk. A vezetőség a biztos bentmaradást tűzte ki célul. Jó pár évet játszottam már az OB I/B-ben és OB I-ben is, tapasztalataim alapján azt mondom, kiesni nem fogunk. Pozitívan látom a dolgokat, olyan a csapatunk, mint egy gyémánt, amit még csiszolni kell. Nem aggódok, Matajsz Márk személyében ugyanis pályafutásom eddigi legjobb, legfelkészültebb edzőjével dolgozhatok együtt. Ha pedig a továbbiakban is úgy dolgozunk, mint eddig, úgy fejlődik a csapat, ahogy eddig, határ a csillagos ég. Hogy mire gondolok? A bajnoki cím nem reális elvárás, viszont a négy közé akár odakerülhetünk - ez lehet az álomcél a csapattól. Az első év arra is jó lesz, hogy be tudjuk lőni a mezőny erősségét. A másodosztályban ugyanis már kevés lesz, hogy van egy-két jól megúszó játékosunk, nem elég a lefordulásokra alapozni. Jóval többet számít a taktika, a jó helyezkedés, a pozíciók elfoglalása, a fegyelem - ezek lehetnek a siker kulcsai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!