Sport

2016.09.27. 13:40

Öregfiúk a focipályán

Nemeskolta - A házigazda Nemeskolta nyerte meg a Vasi Agrocenter Kupa öregfiúknak kiírt hagyományos labdarúgótornát.

Tóth Gábor

Nemeskolta labdarúgócsapata bajnoki címet szerzett az 1989/1990-es megyei II-es szezonban, a körmendi csoportban - és jutott fel a mezőny legkisebb létszámú településeként megye I. osztályba. Ezt a sikert ünneplik meg minden évben a nemeskoltai öregfiúk. Ám most egy másik jubileum is okot adott az ünneplésre, az emlékezésre: pontosan 40 éve, 1976-ban alakult meg a futballcsapat Nemeskoltán.

Idén is négy öregfiúkcsapat vett részt a tornán: a szlovákiai magyarok lakta Hetény Old Boy s (Chotin), Vassurány, Püspökmolnári és a házigazda Nemeskolta. A mérkőzések 2x30 percesek voltak, mindenki játszott mindenkivel. Izgalmasra sikeredett a torna, a kupa sorsa ugyanis az utolsó meccsen dőlt el.

A képen a  tornagyőztes nemeskoltai öregfiúk együttese (Fotó: Fyrex)

Eredmények: Nemeskolta-Vassurány 1-1, Hetény-Püspökmolnári 2-0, Nemeskolta-Püspökmolnári 5-2, Hetény-Vassurány 2-2, Püspökmolnári-Vassurány 5-0, Nemeskolta-Hetény 3-0.

Végeredmény: 1. Nemeskolta (Pék Zoltán, Gyöngyösy Gergely, Küllős Gábor, Ódor János, Balázs Csaba, Horváth Zsolt, Horváth Zoltán, Papp Tibor, Tánczos István, dr Kövesdi Zoltán, Maurer Tibor, Pokmecz Norbert, Magyar János, Hőbér László, Farkas Imre, Palotai Zoltán), 2. Vassurány, 3. Hetény, 4. Püspökmolnári.

Különdíjak, gólkirály: Pokmecz Norbert (Nemeskolta). Legjobb kapus: Bilko Vilmos (Hetény). Legjobb mezőnyjátékos: Maurer Tibor (Nemeskolta).

A díjátadáson Sümeghy Mihálytól, a névadó Vasi Agro-center Kft. tulajdonosától, Farkas Imrétől, Nemeskolta polgármesterétől, valamint Palotai Zoltántól, a szervező Palatinus Egyesület elnökétől vehették át az elismeréseket a csapatvezetők, az egyéni díjazottak. A remekül sikerült harmadik félidővel , közös vacsorával, beszélgetéssel záruló tornát díszvendégként megtisztelte jelenlétével a Haladás korábbi 11-szeres válogatott labdarúgója, Halmosi Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!